Sunkiasvorė technika važinės ne Ūkininkų, o Giedručių gatve

giedruciu gatve
Nuotr. Giedručių gatvės būklė prasta, bet  ją suremontavus ir padidėjus automobilių srautui abejojama, ar bus pasirūpinta pėsčiųjų saugumu, nes nėra numatyta įrengti šaligatvių.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Keliai, gatvės... ši tema ir vėl buvo gvildenama Eismo saugumo komisijos posėdyje. Buvo svarstomas Šakių seniūno Daliaus Jasevičiaus pasiūlymas įtraukti į trimetę kelių priežiūros ir plėtros programą Giedručių kaimo Giedručių gatvės remontą. Posėdyje dalyvavę policijos pareigūnai teigia, kad po rekonstrukcijų nesaugiausi bus pėstieji.

„Mes jau ne kartą svarstėme klausimą, kaip riboti sunkiasvorio transporto įvažiavimą į miestą. 2015 metais kreipėmės į VĮ „Marijampolės regiono keliai“, kad būtų įrengta žiedinė sankryža kelių sankirtoje Šakiai–Matuliai. Taip pat ateityje numatomi mieste įrengti dviračių takai. Neapribojus sunkiasvorio transporto įvažiavimo į Šakių miestą – tai ir oro tarša bus, triukšmas, jau nekalbant apie eismo saugumą“, – svarstė komisijos pirmininkas Kęstutis Kuncaitis ir pridūrė, kad Aušros, Basanavičiaus gatvių gyventojai yra surinkę parašus ir kreipėsi į savivaldybę, kad jie kenčia ne tik nuo sunkiasvorės technikos triukšmo, bet automobilių keliama vibracija kenkia pastatams.

K. Kuncaitis susirinkusiems priminė, kad buvo teiktas pasiūlymas Ūkininkų gatvėje (Giedručių k.) įrengti aplinkkelį, o rajono taryba sausio 27 d. posėdyje šį klausimą išėmė iš darbotvarkės.

Pasak K. Kuncaičio, Eismo saugumo komisija gavo Šakių seniūno Daliaus Jasevičiaus prašymą sutvarkyti Giedručių gatvę Giedručių kaime: atnaujinti asfalto dangą, sutvarkyti nuvažiavimus bei kelkraščius. Pasak seniūno, ši gatvė yra duobėta ir nesaugi. Seniūnas D. Jasevičius kalbėjo, kad, sutvarkius šią gatvę, dalis sunkiasvorės technikos, nors laikinai, kol bus tvarkoma Ūkininkų gatvė, galėtų važiuoti Giedručių gatve.

Giedručių gatvė yra 5,80 m pločio bei 1 km 50m ilgio, preliminariais skaičiavimais, darbai atsieitų apie 140 tūkst. eurų.

Susirinkusiems kilo klausimų, ką pasakys Giedručių gatvės gyventojai, kai suintensyvės eismas gatve. D. Jasevičius patikino, kad, sutvarkius kelio dangą, triukšmas tikrai sumažės ir dėl to gyventojų pastatai tikrai neturėtų nukentėti.

Posėdyje dalyvavęs VĮ „Marijampolės regioniniai keliai“ Šakių kelių tarnybos kelių inžinierius Egidijus Mockevičius pasiteiravo, ar bus įrengti šaligatviai. Į šį klausimą komisijos pirmininkas atsakė, kad tai yra padaryti sudėtinga ir, aišku, viskas atsiremia į finansavimą, bet pridūrė, kad eismo saugumui bus skirtas atitinkamas dėmesys – įrengta perėja.

„Jūs padarysite ten gerą, platų, patogų kelią ir ten lakstys automobiliai, o šaligatvių nebus. Vadinasi, mes padarome dar vieną aerodromą ir nesiimam jokių saugumo priemonių, žmones paliekam eiti kelkraščiais“, – savo nuomonę išsakė rajono policijos komisariato policijos Viešosios policijos skyriaus viršininkė pareigūnė Ramunė Girdauskienė.

„Pinigų turim tiek, kiek turim“, – į pareigūnės pastebėjimą atsakė K. Kuncaitis ir pridūrė, kad tokia situacija bus iki 2018 metų, kol bus įrengta žiedinė sankryža kelių sankirtoje Šakiai–Matuliai ir atsiras lėšų Ūkininkų gatvės kapitaliniam remontui.

Policijos pareigūnė dar pridūrė, kad po šios gatvės rekonstrukcijos Giedručių gatvės gyventojai tikrai parašais išreikš nepasitenkinimą. K. Kuncaitis paminėjo, kad ir dabar minėta gatve važinėja ūkininkai.

Savivaldybės Eismo saugumo komisija pabalsavo už tai, kad Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų paskirstymo komisija įtrauktų Giedručių gatvę į 2017– 2019 metų vietinės reikšmės kelių priežiūros ir plėtros programą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.