Pristatė jaunimo plėtros savivaldybėse kryptis

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje kovo 7 d. susirinkusiems savivaldybių jaunimo reikalų koordinatoriams buvo pristatytos jaunimo politikos savivaldybėse plėtros kryptys ir siektini rezultatai. Ministerijos organizuotame renginyje dalyvavo ir Šakių rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Danutė Jurgutienė.

Sveikindamas renginio dalyvius Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Eitvydas Bingelis pabrėžė, kad jaunimo reikalų koordinatoriai – svarbūs partneriai, įgyvendinant jaunimo politiką regionuose. Šiais metais savivaldybėms įgyvendinant jaunimo politiką siūloma prioritetus skirti gatvės ir mobilaus darbo su jaunimu formų vystymui, jaunimo garantijų iniciatyvos įgyvendinimui bei savanoriškos veiklos skatinimui. Taip pat didelis dėmesys turėtų būti skiriamas savivaldybių jaunimo reikalų tarybų veiklos plėtojimui. Anot E. Bingelio, vystant jaunimo politiką pastarąja kryptimi ypač svarbu, kad kiek įmanoma labiau būtų atspindėtas jaunimo balsas.
 
Pasak jaunimo politikos aktualijas koordinatoriams pristačiusios Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Jaunimo skyriaus vedėjos Jolantos Sakalauskienės, šiuo metu rengiamomis Jaunimo politikos pagrindų įstatymo pataisomis siekiama, kad įstatyme aiškiai atsispindėtų jaunimo politikos formavimo ir įgyvendinimo mechanizmas. Norima, kad pagaliau būtų įteisintas darbas su jaunimu, jo formos, tinkamas dėmesys būtų skirtas jaunimo organizacijoms, aiškiai įvardintos jų veiklos sritys ir funkcijos. Jame  turi atsispindėti jaunimo neformalusis ugdymas, atvirieji jaunimo centrai ir jų sukuriama vertė.

Taip pat rengiamas Nacionalinės jaunimo politikos 2017–2019 m. priemonių planas. Kai jis bus patvirtintas, jaunimo reikalų koordinatoriai turėtų būti aktyvūs informacijos skleidėjai, kad kuo daugiau jaunimo pasinaudotų priemonių galimybėmis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.