Šakių socialdemokratus į šviesų rytojų ves naujas pirmininkas

lebedzinskas lsdp
Nuotr. Nuo šiol Šakių socialdemokratams vietoj narystę partijoje suspendavusio Mindaugo Basčio vadovaus Viktoras Lebedžinskas (sėdi), Šakių visuomenės sveikatos biuro direktorius.  


Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį penktadienį į ataskaitinę-rinkiminę konferenciją rinkosi Šakių skyriaus socialdemokratai, kurių pagrindinis uždavinys – išsirinkti naują skyriaus pirmininką, nes iki šiol pareigas ėjęs Mindaugas Bastys dėl susiklosčiusių aplinkybių ir mestų kaltinimų suspendavo narystę partijoje.

Nors M. Bastys suspendavęs savo narystę partijoje ir Šakių socialdemokratai penktadienį turėjo išsirinkti naują vadovą, bet ilgamečiam pirmininkui gerų žodžių ir palaikymo negailėjo. Ne vienas išreiškė viltį, kad M. Bastys sugrįš, apibūdino jį kaip skyrių vienijusį, tolerantišką ir gal net skubotą sprendimą dėl suspendavimo priėmusį žmogų. Tiesa, jis pats konferencijoje nedalyvavo, nes tą dieną vyko Seimo nario brolio laidotuvės.

Šakių skyriaus grupių susirinkimuose, taip pat ir konferencijos metu kandidatu į partijos pirmininkus buvo iškelta Martino Eimučio kandidatūra. Tiesa, jis savo kandidatūrą atsiėmė, nes motyvavo laiko stoka bei turimais įsipareigojimais privačioje įmonėje. Taip pat buvo pasiūlytos Viktoro Lebedžinsko ir M. Basčio padėjėjos Kristinos Geršvaltaitienės kandidatūros. Būtent iš šių dviejų susirinkę partijos delegatai ir rinkosi. Susumavus rezultatus konferencijos dalyvių balsų dauguma  naujuoju Šakių skyriaus pirmininku išrinktas V. Lebedžinskas (iš 38 balsavusiųjų „už“ balsavo 27). Jis išreiškė viltį, kad po „tąsymųsi Seime“ M. Bastys vėl bus perrinktas skyriaus primininku, o jis pats į šias pareigas žiūrinti kaip į svarbias, bet laikinas.

„Nesidžiaugiu radęs, nebūčiau verkęs pametęs“, – patarlės žodžiais už pasitikėjimą dėkojo bei situaciją apibūdino išrinktasis pirmininkas.

Jis išreiškė viltį, kad nors pasitikėjimas socialdemokratais šalyje yra kritęs, bet skyriuje daugės narių gretos. Taip pat V. Lebedžinskas pabrėžė, kad svarbu šiandieninėje situacijoje visiems išlikti vieningiems.

Konferencijai pirmininkavo partijos pirmininko pavaduotoja Eglė Dragūnaitytė, laikinai einanti pirmininko pareigas. Ji trumpai apžvelgė ir darbą savivaldybės taryboje bei pripažino, kad tokios jėgos, kokią turėtų socialdemokratai būdami daugumoje, o ne opozicijoje, neturi.

„Kaip jau įprasta nuo seno, mūsų taryboje veikia gana stiprus buldozeris, bet mūsų užduotis yra matyti kitą klausimo pusę, pasakyti, priminti ir tarybos nariams, ir visuomenei, kad yra kita nuomonė“, – kalbėjo E. Dragūnaitytė, pripažinusi ir tai, kad nuo darbo taryboje priklauso tiek partijos įvaizdis rajone, tiek galima situacija per kitus savivaldybių rinkimus.

Ji prisiminė ir bendrapartietės Ramintos Bastytės žodžius, kad opozicijos tikslas parodyti, jog „ne viskas gerai mūsų karalystėje“.

Algimantas Damijonaitis, turintis ilgametę darbo patirtį taryboje, džiaugėsi, kad jie sugeba įnešti „tam tikrą sumaištėlę valdantiems“, kai šie esą prieš posėdžius net „bando prasizonduoti ir sužinoti, ką opozicinė frakcija galvoja vienu ar kitu klausimu“. Tai rodo, kaip sakė A. Damijonaitis, kad einama tinkama linkme.

Šakių skyriaus tarybos 2016 m. veiklos ataskaitą konferencijos dalyviams pristatė skyriaus tarybos narė, Seimo nario M. Basčio padėjėja K. Geršvaltaitienė. Ji taip pat pateikė informaciją dėl balandžio 6–8 dienomis organizuojamų visuotinių LSDP partijos pirmininko rinkimų eigos, visus bičiulius ragindama aktyviai dalyvauti rinkimuose.

Konferencijos metu taip pat buvo išklausytos skyriaus Finansų komisijos vadovės Aušros Bizaitės, skyriaus iždininkės Kristinos Lebedžinskienės bei Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko Edvardo Belevičiaus ataskaitos.

Aptarti ir artėjantys mero rinkimai bei išreikšta viltis, kad būtent socialdemokratų kandidatė R. Bastytė dėl mero posto susirungs antrajame rinkimų ture.

Konferencijos  metu taip pat buvo nuspręsta pakeisti skyriaus tarybos narių skaičių – nuo 35 sumažinti iki 30. Naujosios tarybos pirmąjį posėdį, kurio metu bus suformuota partijos vadovybė, nuspręsta sukvieti artimiausiu metu.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.