Rajono bendruomenės – tarp geriausių Lietuvoje

Nuo 2010 m. Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos kartu su kitomis valstybinius kelius prižiūrinčiomis įmonėmis ir Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga organizuoja projektą „Eismo saugumas bendruomenėse“. Susumavus 2016 m. rezultatus, išaiškintos aktyviausios ir kūrybingiausios bendruomenės, tarp jų ir Šakių rajono atstovai, kurie gausiausiai atstovavo Marijampolės apskričiai.

Šakių bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė teigė, kad pagrindinis šio projekto-konkurso tikslas – skatinti bendruomeniečius saugiai elgtis kelyje, šviesti gyventojus saugaus eismo klausimais, taip mažinant nukentėjusiųjų kelyje skaičių. Pirmaisiais metais šiame projekte dalyvavo šešios bendruomenės, 2016 m. – net 162 bendruomenės, kitos nevyriausybinės organizacijos, besirūpinančios eismo saugumu savo gyvenamosiose teritorijose. Bendruomenės per metus surengė 492 saugaus eismo renginius, kuriuose dalyvavo įvairaus amžiaus ir socialinių grupių asmenys.
 
Susumavus 2016 metų rezultatus, paaiškėjo, kad antrąją vietą tarp susivienijimų užėmė „Zanavykų muziejaus“ susivienijimas, kurio veiklą koordinuoja Zanavykų muziejaus direktorė Rima Vasaitienė. Šiame susivienijime veiklų skaičiumi pirmavo Lukšių bendruomenės centras, antrąją vietą užėmė Slavikų bendruomenės centras, trečia liko Kriūkų bendruomenė. Pavienių bendruomenių grupėje pirmąją vietą užėmė Girėnų bendruomenės centras, organizavęs saugaus eismo renginius. Be šių bendruomenių, Šakių rajonui atstovavo asociacija „Naumiestiečių sambūris“, Barzdų, Sudargo ir kt. bendruomenės.

„Kovo mėnesio viduryje Kėdainių rajone Vainotiškių kaime vykusiame baigiamajame projekto renginyje buvo sukviesti ir apdovanoti visi projekto prizininkai. Jiems buvo įteikti diplomai, atminimo dovanėlės, saugaus eismo priemonės. Lietuvos kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos bei Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos atstovai pasidžiaugė mažėjančiu nukentėjusiųjų kelyje skaičiumi bei didėjančiu į šį projektą įsitraukiančių bendruomenių, kitų organizacijų būriu ir jų atliktu dideliu darbu saugaus eismo srityje“, – pasakojo A. Mockevičiūtė ir pridūrė, kad dalis veiklų buvo vykdomos kartu su policijos pareigūnais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.