Dėl nedeklaruotų interesų – į komisijos akiratį

kaunas etika
Nuotr. Pats Ramūnas Kaunas pripažino padaręs pažeidimą, tačiau tai traktuoja tiesiog kaip nesusipratimą.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Savivaldybės tarybos Etikos komisija antradienį rinkosi į posėdį, nes Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) buvo įpareigota įvertinti tarybos nario Ramūno Kauno elgesį bei apie sprendimus informuoti komisiją.

VTEK,  patikrinusi valstybinėje tarnyboje dirbančių asmenų deklaruojamus privačių interesų duomenis, informavo savivaldybės administraciją, kad savivaldybės tarybos narys Ramūnas Kaunas privačių interesų deklaravimo sistemoje (IDIS) nėra pateikęs privačių interesų deklaracijos, nors tarybos nario pareigas eina nuo praėjusių metų lapkričio 25 d. Pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje taryboje įstatymo nuostatas savivaldybės tarybos Etikos komisijai buvo pavesta įvertinti R. Kauno elgesį ir konstatuoti, ar jis pažeidė įstatymo nuostatas, įpareigojančias deklaruoti privačius interesus, ar ne. Etikos komisijos išvados bei sprendimai turės būti pateikti VTEK.

Antradienį į posėdį susirinkę komisijos nariai svarstė, kad tai labiau formalumas. Posėdžiui pirmininkavęs Tomas Skaizgirys kalbėjo, kad tikriausiai nė vienam komisijos nariui nekilo klausimų, jog R. Kaunas padarė kažką piktybiško.

„Tikriausiai, kai naujai atėjo į tarybą, taip gavosi, nesusižiūrėjo. Aš asmeniškai reaguočiau kaip į žmogišką klaidą ir raginčiau žiūrėti atlaidžiai“, – sakė T. Skaizgirys.

Nors pats R. Kaunas posėdyje nedalyvavo, o tokią teisę ir turi, raštiškai paaiškino, kad tiesiog nežinojo apie būtinybę deklaruoti.

„Sužinojęs apie tai privačius interesus deklaravau nedelsdamas. Aiškiai suprasdamas, jog nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia, pripažįstu padaręs pažeidimą ir dėl to labai apgailestauju, traktuodamas tai kaip nesusipratimą. Ateityje stengsiuosi su įpareigojimais susipažinti laiku ir pažeidimų išvengti“, – rašė tarybos narys.

Atsižvelgdami į tai Etikos komisijos nariai konstatavo, kad pažeidimas padarytas buvo, tačiau klaida ištaisyta ir dėl to bausti ar bereikalingai pūsti burbulą nėra pagrindo.

Komisijos narys Raimondas Daniliauskas patarė, kad apie būtinybę tarybos nariams atlikti panašius veiksmus galėtų juos informuoti, pavyzdžiui, tarybos sekretorė ar kitas administracijos žmogus – tuomet panašių nesklandumų pavyktų išvengti.

Pavyzdžiui, šiandieniniame tarybos posėdyje turėtų prisiekti ne tik išrinktasis meras Edgaras Pilypaitis, bet ir tarybos narys Antanas Burkšaitis. Todėl komisijos nariai kalbėjo, jog geranoriškai ir kolegiškai naujam žmogui reikėtų patarti deklaruoti interesus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.