Moksleiviai ištiesė pagalbos ranką

istiesk pagalbos ranka
Nuotr. Punkte „Komanda“ dalyviai, suvieniję jėgas, vieną drąsiausią komandos narį turėjo įleisti į šachtą su vandeniu, iš ten jam reikėjo ištraukti kamuoliuką.

Gegužės 24 d. Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro iniciatyva buvo organizuojamos jau trečiosios „Ištiesk pagalbos ranką“ varžybos. Jadagoniuose, Pagonijos pramogų parke, sveikatos ir saugos tema vykusiose varžybose šiais metais dalyvavo dvylika komandų.
Pirmiausiai atvykusios komandos pademonstravo paruoštus namų darbus – prisistatymus ir šūkius. Po kūrybingų prisistatymų startavo varžybos.

8–9 kl. moksleiviai tarpusavyje išbandė ne tik ištvermę, bet ir žinias sveikatos ir saugos klausimais. Varžybų dalyviai miške su žemėlapiu turėjo aplankyti 10 punktų, kuriuose atliko įvairias užduotis. Pirmajame punkte, kuris buvo pavadintas „Visuomenės sveikata“, komandos demonstravo gaivinimą ir iškylai miške rinkosi sveikatai palankius ir nepalankius maisto produktus.

Punkte „Sportas“ šiemet užduotis buvo reikalaujanti daug jėgos, ištvermės ir komandinio darbo. Komandos nariai atliko pratimą „lenta“ – sudarė eilę, o paskutinis komandos narys turėjo kuo greičiau per visus peršokti. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos punkte komandos turėjo paruošti ugnies gesinimo žarną gaisro atvejui ir pasitikrinti žinias atsakinėdami į ugniagesių užduodamus klausimus. Punkte „Komanda“ dalyviai, suvieniję jėgas, vieną drąsiausią komandos narį turėjo įleisti į šachtą su vandeniu, iš ten jam reikėjo ištraukti kamuoliuką, po to komandos draugai su virve padėjo jam iš šachtos išlipti. „Lapių medžioklėje“ radijo lokatoriais buvo ieškoma paslėptų prietaisų, o punkte „Alpinizmas“ komandos rungtyniavo, kas greičiau persikels per pelkę. Miške varžybų dalyviai ieškojo ir „Policijos“ punkto, kuriame jiems teko atsakinėti į klausimus apie policijos darbą bei įstatymus. Greitosios medicinos stotyje dalyviai ne tik imobilizavo sužeistuosius, bet ir gelbėjo užspringusius. Šiemet vėl atsirado punktas „Turizmas“. Šešupės euroregiono turizmo ir informacijos centro darbuotojos patikrino dalyvių žinias apie lankytinus rajono objektus ir gebėjimą naudotis žemėlapiu. Punkte „Dviratis“ sporto ir laisvalaikio klubo „Vėjas“ prezidentas Mindaugas Balčiūnas kartu su savanorių komanda dalyviams davė užduotį paruošti dviračius ir jų vairuotojus važiavimui tamsiuoju paros metu.

Kol buvo skaičiuojami rezultatai ir aiškinamasi, kas nugalėjo, dalyviai ir svečiai vaišinosi koše. Pasistiprinę ir atgavę jėgas, dalyviai dėvėdami girtumo akinius galėjo išmėginti save baudų metimo rungtyje bei dalyvauti Jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų koordinacinio centro organizuojamoje viktorinoje.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad pirmąją vietą iškovojo ir antrus metus varžybų prizininkais tapo Lekėčių mokyklos komanda, antroji vieta atiteko Kauno rajono Ugnės Karvelis gimnazijos komandai, o trečioji – Kriūkų mokyklos-daugiafunkcio centro komandai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.