Administracijos direktoriaus pavaduotojos atsakymuose pasigedo konkretumo

sefleriene sveikina
Nuotr. Naująją administracijos direktoriaus pavaduotoją Iloną Šeflerienę sveikino rajono meras Edgaras Pilypaitis (viduryje) ir vicemeras Bernardinas Petras Vainius.

Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Penktadienį rajono savivaldybės tarybos posėdyje administracijos direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus siūlymu bei mero Edgaro Pilypaičio teikimu savivaldybės tarybos nariai pritarė, kad administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas nuo šiol eitų Ilona Šeflerienė.

Prisistatė

I. Šeflerienė gimė 1970m. Gelgaudiškyje, ten užaugo ir baigė vidurinę mokyklą, ją baigusi įstojo mokytis į Vilniaus kultūros mokyklą, tačiau po metų studijas nutraukė, nes tuo metu keitėsi santvarka, užsidarinėjo kultūros namai, tad pagalvojo, kad baigusi mokslus gali nesusirasti darbo. Apsvarsčiusi, koks variantas būtų tinkamiausias, pasirinko „amatą, kad ant duonos visada turėtų“. I. Šeflerienė įstojo į Kauno buitininkų mokyklą, kurią baigusi tapo siuvėja-modeliuotoja. Vėliau pavaduotoja mokėsi Klaipėdos universitete, kuriame įgijo edukologijos bakalauro laipsnį, 2011 m. įgijo socialinio darbuotojo kvalifikaciją, o praėjusiais metais įgijo vyr. socialinio darbuotojo kvalifikaciją. I. Šeflerienė yra ištekėjusi, turi tris sūnus.

Aštuonerius metus dirbo Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinėje mokykloje socialine pedagoge ir technologijų mokytoja, o nuo 2015 m. iki šiol dirbo Gelgaudiškio seniūnijoje socialinio darbo organizatore.

„Mano darbas – tai pokyčių profesija. Tai darbas su žmogumi, jo skauduliais ir džiaugsmais. Visada stengiausi padėti kitiems, kelti kompetenciją ir didinti jų pačių gebėjimą spręsti problemas. Šiame darbe svarbi atsakomybė, nes socialinis darbas reikalauja atsakyti ne tik už save, bet ir už kitą žmogų. Svarbus noras mokytis, nes profesines žinias gali pritaikyti praktikoje“, – kalbėjo I. Šeflerienė.

Per likusį laiką pasakodama apie save I. Šeflerienė dar daugiau papasakojo apie socialinį darbą, kad dirbdama šį darbą išmoko būti komandos nare, perprasti žmonių elgesį, jų psichologiją, išmoko būti lydere ir empatiška visuomenės nare. Pavaduotoja taip pat papasakojo, kad turi daug nevyriausybinės veiklos patirties, pasakojo, kad dalyvavo tarptautiniuose mokymuose, dalijosi, kuo tie mokymai jai buvo naudingi.

„Grįžusi iš mokymų Škotijoje ir įgavusi vakarietiškos patirties, Gelgaudiškyje pasiūliau įkurti bendruomenės centrą, 2002 m. didelio bendraminčių būrio dėka jis buvo įkurtas“, – prisiminė I. Šeflerienė.

Naujai paskirta administracijos direktoriaus pavaduotoja teigė puikiai suprantanti komandinio darbo galią, esą visa jos bendruomeninė ir visuomeninė veikla visuomet buvo labai arti žmogaus, tad pakankamai gerai žino jų lūkesčius ir problemas.

„Gavusi pasiūlymą užimti administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas, gerai apsvarsčiusi, pasitarusi su šeima, nutariau priimti teigiamą sprendimą. Viską darysiu atvirai ir nuoširdžiai. Stengsiuosi dirbti atiduodama visą save, nes kitaip dirbti ir nemoku. Visada prisiimsiu atsakomybę, pripažinsiu klaidas. Be išankstinių nuostatų, ateinu vykdyti visas man pavestas funkcijas bei pareigas“, – baigdama prisistatymą kalbėjo I. Šeflerienė.

Pasigedo konkretumo

Pasibaigus dešimties minučių prisistatymo laikui, tarybos nariai turėjo 15 min. kandidatei užduoti įvairius klausimus. Mindaugas Tarnauskas I. Šeflerienės pasiteiravo, ar ji priklauso kokiai nors partijai, kandidatė atsakė, kad nepriklauso. Tuomet tarybos narys pasidomėjo, kokias problemas I. Šeflerienė įžvelgia savivaldybės administracijoje, ar spėjo į jas įsigilinti ir kaip tas problemas spręstų. Kandidatė atsakė, kad ieškant problemų visada galima rasti, tačiau konkretesnių neįvardijo. Pridūrusi, kad šiuo metu labiau „gaudosi socialiniame darbe“, teigė, kad trūksta socialinių paslaugų, pagalbos šeimoms.

Tarybos narė Irena Haase pasidžiaugė, kad visi tarybos nariai galėjo išgirsti apie asmenines kandidatės savybes, bendruomeninę veiklą, tačiau nuogąstavo dėl to, kad nieko neišgirdo apie būsimas pareigas: kokie tikslai, vizija, užimant šias pareigas. I. Haase teigė, kad pavaduotojos pareigybių aprašymas neapsiriboja socialiniu darbu, jis yra kur kas platesnis. Viena iš pagrindinių administracijos direktoriaus pavaduotojo funkcijų – viešųjų pirkimų organizavimas. Tarybos narė teiravosi, kaip I. Šeflerienė juos organizuos. Kandidatė, teigdama, kad sunku atsakyti į šį klausimą, kalbėjo, kad pirmiausia visus savo tikslus ir vizijas derins su administracijos direktoriumi, vėliau skirstysis į darbo grupes ir spręs, kokia linkme turi eiti.

M. Tarnauskas, teigdamas, kad mėgsta konkretumą, I. Šeflerienės paprašė, kad ši įvardytų tris darbus, kurių pirmiausiai imsis, jei bus paskirta administracijos direktoriaus pavaduotoja. Kaip vieną iš darbų kandidatė įvardijo socialinę sritį, kitų darbų neįvardijo, teigdama, kad ir tai aptars su administracijos direktoriumi. Tarybos narė Aušrelė Pukinskienė I. Šeflerienės pasiteiravo, kiek pavaldinių ji yra turėjusi. Kandidatė atsakė, kad projektinėje veikloje vadovavo buhalterei ir socialinei darbuotojai.

Po pateiktų klausimų I. Šeflerienė turėjo galimybę apibendrinti savo prisistatymą. Kandidatė pasinaudojo tądien perskaityta mintimi: „Jeigu į gyvenimą žiūrėsi kaip į karą, matysi vien priešus. Jei kaip į šokį – matysi vien partnerius.“

„Manau, kad ateinu į profesionalų komandą, kur žmonės išmano savo darbus ir supranta, kad ateinu naujai, tai turėsiu daug ko išmokti“, – teigė I. Šeflerienė.

Po prisistatymo ir klausimų atėjo laikas tarybos narių slaptam balsavimui. Kaip po slapto balsavimo pranešė Slapto balsavimo balsų skaičiavimo komisijos pirmininkė Violeta Simonavičienė, tam, kad I. Šeflerienė užimtų administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas, pritarė 16 tarybos narių, o prieš buvo penki. I. Šeflerienė pavaduotojos pareigas pradėjo eiti nuo pirmadienio.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.