Darbo laikas nebuvo apskaitytas

Savivaldybės tarybos posėdyje rajono meras Edgaras Pilypaitis pateikė atsakymą į birželio mėnesį vykusio tarybos posėdžio metu pateiktą tarybos narės Aušrelės Pukinskienės paklausimą.

E. Pilypaitis birželio mėnesio tarybos posėdžio metu viešai pranešė, kad birželio 16 d. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Lietuvos socialdemokratų bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Šakių skyriaus pirmininkai bei frakcijų seniūnai pasirašė savivaldybės tarybos daugumos koalicinį susitarimą. Tačiau dėl pasirašyto dokumento klausimų turėjo opozicinės Zanavykų frakcijos narė Aušrelė Pukinskienė.
 
Tarybos narė pastebėjo, kad susitarimas buvo pasirašytas darbo metu, 10 val. ryto, todėl ji į šią detalę atkreipė ir administracijos direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus dėmesį. A. Pukinskienė priminė, kad pasirašant susitarimą dalyvavo du savivaldybei priklausančių įstaigų vadovai – Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius („valstiečių“ skyriaus pirmininkas) ir Šakių visuomenės sveikatos biuro direktorius Viktoras Lebedžinskas (socialdemokratų Šakių skyriaus pirmininkas).

„Norime atkreipti dėmesį, kaip įmonių vadovai darbo metu dirba, kur jie leidžia laiką, o gerbiamo mero norėčiau paklausti, kokiu pagrindu darbo metu pasirašant sutartį dalyvavo savivaldybės įmonių vadovai, ne tarybos nariai. Kaip tas laikas pažymėtas darbo laiko apskaitos tabeliuose?“ – tuo metu teiravosi tarybos narė.

Reaguodamas į paklausimą rajono meras atsakė, kad darbo laiko apskaitos žiniaraščiuose minimų įstaigų vadovų darbo laikas, kai jie dalyvavo koalicinio susitarimo pasirašyme, neapskaitytas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.