Seniūnų pasitarime – diskusijos apie pinigus, šiukšles ir kitus reikalus

seniunai finansavimas
Nuotr. Kudirkos Naumiesčio seniūnas Algirdas Stankevičius pristatė seniūnų parengtą užimtumo programos lėšų poreikį seniūnijose.

Liepos pirmąjį antradienį tradicinis rajono seniūnų pasitarimas prasidėjo sveikinimo žodžiais. Kriūkų seniūnė Ona Rakauskienė visų seniūnų vardu pasveikino naujosios rajono savivaldybės administracijos atstovus, linkėdama jiems sėkmingo darbo. Rožių puokštės įteiktos vicemerui Bernardinui Petrui Vainiui, administracijos direktoriui Dainiui Grincevičiui bei administracijos direktoriaus pavaduotojai Ilonai Šeflerienei.
 
Pasitarime dalyvavę skyrių vedėjai pateikė naujausią informaciją, seniūnai išsakė pastabas ir pastebėjimus dėl seniūnijose kylančių aktualiausių problemų.

Rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis seniūnus informavo apie naują užimtumo programos tvarką, pabrėždamas, kad savivaldybės finansinės galimybės šiemet bus gana ribotos – užimtumo programai finansuoti numatyta skirti tik 80 tūkst. eurų. Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė pastebėjo, kad yra numatyta savivaldybės tarybai pateikti projektą dėl papildomų 20 tūkst. eurų skyrimo. Seniūnai nerimavo, jog, sumažėjus finansavimui, kai kurie aplinkos tvarkymo ir kiti darbai gali pradėti strigti.

Lukšių seniūnas Vidas Cikana iškėlė daugeliui seniūnijų aktualų atliekų rūšiavimo ir išvežimo klausimą. Pasak seniūno, ypač daug bėdų prie kapinių, kur pastatyti konteineriai mišrioms komunalinėms atliekos ir žaliosioms atliekoms. Žmonės sąmoningai ar nesąmoningai atliekų nerūšiuoja, o atliekų vežėjai atsisako išvežti nerūšiuotas atliekas, tad seniūnijos darbuotojai priversti dar kartą perrūšiuoti atliekas konteineriuose. Seniūnai turėjo ir daugiau pretenzijų atliekų vežėjams. Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis neslėpė, kad valdybos nariai planuoja artimiausiame posėdyje svarstyti klausimą dėl Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro (MAATC) vadovo veiklos ir jo tinkamumo užimti šias pareigas.

Šakių rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė informavo, kad įsigaliojus naujiems šilumos tarifams rajone padidėja kompensacijų gavėjų skaičius. Ypač tai aktualu Šakių ir Gelgaudiškio seniūnijų gyventojams. Kompensacijų gavėjų skaičius didėja ir tose seniūnijose, kurios neturi centralizuoto šildymo ir gyventojai naudoja kietą kurą.

„Atkreipiu jūsų dėmesį, kad apie galimybę gauti kompensacijas už šildymą reikėtų informuoti seniūnijų gyventojus, kurie iki šiol neturėjo tokios teisės. Sunku prognozuoti, koks bus kompensacijų gavėjų skaičius. Kai bus paskelbtas šildymo sezonas, atsiras ir papildomi krūviai seniūnijos darbuotojams. Naujiems paslaugų gavėjams dokumentų sutvarkymas gali užtrukti iki 40 minučių“, – sakė L.Pocevičiūtė, prašydama seniūnų apie galimybes gauti kompensacijas pateikti kuo platesnę informaciją savo seniūnijos gyventojams.

Socialinės paramos skyriaus vedėja seniūnams taip pat priminė, kad, vadovaujantis tarybos patvirtintu sprendimu „Dėl asmens paslaugų poreikio nustatymo skyrimo tvarkos aprašo“, nutraukiant asmens sutartį globos namuose, apie tai turi būti informuojami seniūnai. Anot skyriaus vedėjos, seniūnija turėtų pasirūpinti tokio asmens apgyvendinimu ar kitokių paslaugų suteikimu. Dėl šios nuostatos ir konkrečių problemų, iškylančių Kukarskės globos namuose, tarp pasitarimo dalyvių kilo karštos diskusijos, tačiau  prie bendros nuomonės neprieita.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.