Oficialiai pasiskelbė tarybos opozicija

Liepos 28 d. vykusio savivaldybės tarybos posėdžio metu Zanavykų frakcija viešai pasiskelbė esanti savivaldybės tarybos mažuma (opozicija).

Kaip tikino frakcijos seniūnė Rima Rauktienė, opozicijos prioritetas – rajono bendruomenės ir atskirų gyventojų problemų ir nuomonių išklausymas, jų interesų gynimas bei galimybės būti išgirstiems ir suprastiems užtikrinimas. Taip pat ji akcentavo pagarbą ir jautrumą visų amžiaus grupių ir interesų žmonėms; demokratijos sklaidą, skaidrumą, viešumą; minėtas dėmesys verslui ir investicijoms palankios aplinkos kūrimui; sąlygų konkurencingo žemės ūkio vystymuisi ir produkcijos perdirbimui kūrimas; rūpestis gyvenimo rajone kokybe, užtikrinančia jaunų žmonių pasirinkimą savarankišką gyvenimą kurti Zanavykų krašte; socialiai jautrių klausimų sprendimas, paslaugų ir gyvenimo kokybės, naikinančios socialinę atskirtį, siekimas; švietimo terpės, sudarančios sąlygas nuo mažens vaikui augti, asmenybei formuotis, gauti pomėgius ir gebėjimus atitinkantį mokymą ir lavinimą kūrimas; kultūros, formuojančios laisvą visapusišką išsilavinusią ir pilietišką asmenybę, puoselėjimas.
 
Po mero rinkimų, gegužės mėnesį, meras Edgaras Pilypaitis prie koalicijos rajono savivaldybės taryboje prisijungti pasiūlė Lietuvos socialdemokratų partijos Šakių skyriaus atstovams, iki tol dirbusiems opozicijoje. Tad valdančioji dauguma buvo sudaryta iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Socialdemokratų partijos bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Šakių skyrių narių.

Nauja Zanavykų frakcija apie susiformavimą pranešė balandžio 28-osios tarybos posėdyje – tuomet skilo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) ir susikūrė Zanavykų frakcija. Šiai frakcijai be R. Rauktienės priklauso tarybos nariai Tautvydas Šukys, Ramūnas Kaunas, Aušrelė Pukinskienė, Arūnas Tarnauskas, Juozas Puodžiukaitis, Dinara Gudaitienė bei Laurynas Suodaitis ir Mindaugas Tarnauskas. Du pastarieji  tarybos nariai iki tol sudarė jungtinę opozicinę frakciją su socialdemokratais, o susikūrus Zanavykų frakcijai nusprendė jungtis prie jos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.