Seniūnijų problema – socialinių būstų skolininkai

Šakių rajone socialinio būsto nuomininkai vis dar yra prasiskolinę seniūnijoms. Apie tai kalbėta rugpjūčio 1 d. vykusiame seniūnų pasitarime.

Kaip teigė rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ilona Šeflerienė, didžiausios nesumokėtos skolos yra Šakių seniūnijai – 7 tūkst. 445 eurai, Kudirkos Naumiesčio – 4 tūkst. 257 eurai, Barzdų – 3 tūkst. 859 eurai, Kidulių – 1 tūkst. 320 eurų. Šakių seniūnijoje socialinių būstų yra daugiausiai. Pagal seniūnijų pateiktą informaciją, skolų nėra Sintautų seniūnijoje, nedidelės skolos Plokščiuose (12 eurų), Gelgaudiškyje (29 eurai), Lekėčiuose (45 eurai).
 
„Manau, kad socialinės darbuotojos turėtų pasižiūrėti ir paraginti žmones susimokėti“, – siūlė I. Šeflerienė.

Su pasiūlymu nesutiko Kudirkos Naumiesčio seniūnas Algirdas Stankevičius. Pasak jo, socialiniais būstais turėtų rūpintis ne socialinės darbuotojos.

Administracijos direktoriaus pavaduotoja išdalino naujai parengtus rekomendacinio pobūdžio socialinių darbuotojų pareigybių aprašymus ir pridūrė: „Socialiniai darbuotojai sekti skolas gali.“

Seniūnai kalbėjo, kad jie nuolatos rašo gyventojams priminimus apie skolas. Anot Griškabūdžio seniūno Sauliaus Naumavičiaus, kai socialinės išmokos gyventojams buvo mokamos seniūnijose, dar pavykdavo pinigus už nuomą paimti.

„O kai dabar pinigus gauna į banko korteles, kaip iš jų reikalauti?“ – svarstė seniūnas.

Seniūnai nesutiko ir su rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus nuomone, kad seniūnai turėtų žinoti, ar socialinių būstų nuomininkai nėra skolingi už komunalines paslaugas – vandenį ir šilumą.

Šakių seniūnas Dalius Jasevičius pasidalino nesena patirtimi, kai seniūnija sumokėjo vienai šeimai, kurioje gyvena mokyklinio amžiaus vaikai, už atjungtą elektrą, bet vėliau šeima vėl įklimpo į skolas.
Lukšių seniūnas Vidas Cikana pareiškė, kad socialinių būstų labai trūksta Lukšiuose.

Birželio mėnesio duomenimis, rajone gyvenančių ir turinčių teisę gauti socialinį būstą asmenų sąraše buvo 90 pavardžių. Per dvejus metus savivaldybė ketina nupirkti 23 socialinius būstus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.