Šakių rajono meras – etikos sargų akiratyje

pilypaitis vtek
Nuotr. Meras ketvirtadienį ryte teigė neturintis iš VTEK jokios informacijos apie tyrimą ir išgirdęs apie tai trečiadienį iš žurnalistų.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) rugpjūčio 16 d., trečiadienį, vienbalsiai nusprendė pradėti tyrimą dėl Šakių rajono savivaldybės mero Edgaro Pilypaičio Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų pažeidimo.

Toks sprendimas priimtas gavus tarybos nario, Kontrolės komiteto primininko Mindaugo Tarnausko pranešimą, kuriame nurodyta, kad Šakių rajono savivaldybė vykdo Gelgaudiškio dvaro sodybos nuomos konkursą, E. Pilypaitis yra šio konkurso komisijos pirmininkas ir balsuoja priimant sprendimus. Teigiama, kad E. Pilypaičio siūlymu šis konkursas buvo nutrauktas, atmetant vienintelio dalyvio pasiūlymą. Pažymima, kad dalį Gelgaudiškio dvaro pastatų panaudos pagrindais naudoja Gelgaudiškio bendruomenės centras „Atgaiva“, o E. Pilypaitis yra šio centro steigėjas ir tarybos narys. Be to, dalį Gelgaudiškio dvaro pastatų panaudos sutarties pagrindu naudoja Gelgaudiškio kultūros centras, kuriam E. Pilypaitis vadovavo 2002–2015 m.

VTEK aiškinsis, ar E. Pilypaitis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų, įpareigojančių vengti interesų konflikto, o šiam iškilus – nusišalinti bei nesinaudoti pareigomis asmeninei naudai gauti.
Įprastai tyrimas trunka iki trijų mėnesių.

Meras ketvirtadienį ryte teigė neturintis iš VTEK jokios informacijos apie tyrimą ir išgirdęs apie tai trečiadienį iš BNS žurnalistų. Kaip bebūtų, jis nesijaučia supainiojęs interesus ir kelia retorinį klausimą: nejau savivaldybėje nėra daugiau kuo užsiimti, kaip tik siuntinėti raštus VTEK?

„Kada aš tapau vicemeru, buvau bendruomenės centro pirmininkas. Tada suorganizavome bendruomenės rinkiminį ataskaitinį susirinkimą ir, rodos, 2015 m. birželio 17 d. buvo išrinktas naujas bendruomenės pirmininkas. Nei taryboje, nei kitoje valdyboje nesu, o kad aš steigėjas ir narys – jokia paslaptis“, – komentavo meras, pabrėžęs, kad asmeninių interesų dėl dvaro nei turėjo, nei turi.

Pasak E. Pilypaičio, jis tuo metu buvo tiesiog kultūros centro vadovas, atsakingas už ūkinę ir kultūrinę dvaro veiklą. Jam atrodo iš piršto laužti kaltinimai, esą jo siūlymu buvo nutrauktas Gelgaudiškio dvaro sodybos nuomos konkursas.

„Už tokį sprendimą in corpore balsavo visi, išskyrus vienintelį V. Girdauską“, – priminė meras.

Pasak rajono vadovo, esmė, kad galimas investuotojas buvo tiesiog nepajėgus investuoti, tai galima išsiaiškinti išsamiau pasidomėjus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.