Iš institucijų nori paaiškinimo

Rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis parengė raštą Lietuvos automobilių kelių direkcijai ir Susisiekimo ministerijai, nes administracijos vadovai tiesiog neturi atsakymų į rajono gyventojams rūpimus klausimus.

Kaip informuoja E. Pilypaitis, Šakių rajono savivaldybėje yra asfaltuojama kelio Nr. 3821 nuo Liepalotų iki Kriūkų atkarpa per Adomiškių kaimą. Iki gyvenvietės iš abiejų pusių asfaltas jau yra paklotas, o per pačią gyvenvietę numatoma kloti ne asfaltą, o du dervuotos skaldos sluoksnius.
 
„Kas priėmė tokį žmones piktinantį sprendimą? Ar toks sprendimas stiprina piliečių pasitikėjimą savo valdžia ir valstybe, kada akivaizdžiai po žmonių langais yra daromi sunkiai protu suvokiami ir paaiškinami sprendimai? Žmonės kalbasi su darbininkais ir kelia pagrįstus klausimus, norėdami užbėgti už akių gėdingiems darbams. Juolab, kad kalbama apie nesuprojektuotas nuovažas nuo kelio į gyventojų kiemus“, – rašo meras rašte ir prašo paaiškinti, ar gyventojų nuogąstavimai yra pagrįsti.

„Suteikta informacija padėtų ir mums teisingai su jais komunikuoti“, – tikina rajono vadovas.

Antra problema dėl kelio Nr. 3806 Šakiai–Slavikai, kur yra siaura ir labai sena asfalto danga su aptrupėjusiais ir rimtas eismo saugumo problemas keliančiais pakraščiais.

„Jau buvo atkreiptas dėmesys, kad šis ruožas itin blogai prižiūrimas, žvyras iš kelkraščių vietomis jau visai išdulkėjęs ir tarp asfalto bei kelkraščio susidaręs iki 7 cm aukščio skirtumas. Tai ypač pavojinga prasilenkiant mašinoms, nes net lengvieji automobiliai prasilenkti neišvažiavę į kelkraštį praktiškai negali. Kelininkai bandė taisyti situaciją, bet išėjo dar blogiau – iš kelkraščio suverstas žvyro–molio–juodžemio mišinys šią lietingą vasarą tapo dar pavojingesnis“, – dėmesį atkreipia meras ir savo teiginius iliustruoja fotonuotraukomis.

Meras taip pat prašo atkreipti dėmesį ir į atliekamų darbų ir projektų kokybę, nes mano, jog tai ne tik nedaro garbės institucijoms, bet kelia grėsmę eismo saugumui ir piliečių gyvybėms. Taip pat jis siekia sužinoti, ar yra, ir jei yra, tai kada, galimybė remontuoti šį kelią.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.