Dėl ant pievos palikto miškovežio – kaimynų diskusijos

miskovezis
Nuotr. Išdaguose ant pievos pastatytas miškovežis sukėlė gyventojų nepasitenkinimą: vieni keiksnojo savivaliaujantį jo vairuotoją, kiti jokio kriminalo neįžvelgė.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Kiekvienas norime gyventi gražioje aplinkoje, ne išimtis ir daugiabučių gyventojai. Išdagų kaimo gyventojai pasipiktino dėl praėjusį savaitgalį po pat daugiabučio langais, ant žalios pievelės, atsiradusio miškovežio. Bet kur daug žmonių, daug nuomonių.

Pirmadienio rytą paskambinusi į redakciją Išdagų kaimo Žiedo gatvės gyventoja teigė, kad kaimynystėje gyvenantis sunkiasvorio automobilio vairuotojas elgiasi kaip savo kieme, negerbia kaimynų. Pasak moters, jau dvi dienos didžiulis miškovežis stovi ant pievelės, esančios prie daugiabučio namo.

„Gaila žmonių, kurie tvarkosi aplinką prie daugiabučių namų. Dabar pievelėje liko įspaustos sunkvežimio vėžės. Be to, po žeme eina komunalinės trasos, tokia sunki technika gali jas sugadinti. Visi pravažiuojantys žmonės piktinasi, kaip čia šitaip automobilio vairuotojas elgiasi, tokią didelę mašiną ant nupjautos vejos stato“, – pasakojo išdagiškė.

Žiedo gatvė nėra labai plati, todėl čia, pastačius bet kokią sunkiasvorę techniką, pravažiuoti automobiliams būtų sudėtinga. Greta daugiabučių esanti automobilių aikštelė taip pat netinkama parkuoti miškovežiui. Tačiau, pasak kalbintų gyventojų, ją būtų galima statyti greta esančiose traktorių dirbtuvėse ar degalinėje.

Sutiktas šio incidento kaltininkas, miškovežio vairuotojas dievagojosi, kad jau po pietų sunkiasvorę, stovinčią po daugiabučių langais, išvairuos.

„Grįžau naktį iš reiso, tai kur aš ją statysiu, ant gatvės nepaliksi, juk žmonės nepravažiuos. Neturėjau kur kitur pastatyti mašinos. Po pietų aš ją išvarau ir jokių problemų nebus. Sakau, tik parai palikau, pailsėjau ir išvarau po pietų tą mašiną. Pirmą kartą aš čia tą mašiną pasistačiau“, – tvirtino miškovežio vairuotojas ir pridūrė, kad ir kitas kaimynas toje vietoje buvo automobilį pastatęs ir jokių problemų nebuvo.

Pakalbintas dar vienas daugiabučio gyventojas Gintautas, besidarbuojantis Žiedo gatvėje, teigė, kad nemato nieko blogo dėl to miškovežio.

„Gyvenu trečiame aukšte, man tai ta mašina nemaišo, tegul dėl manęs čia stovi. Grįžo žmogus iš reiso, kur jam naktį dėti tą mašiną. Čia pirmą kartą vairuotojas taip pasistatė, kitą dieną žmogus užsikurs miškovežį ir išvažiuos“, – tokią nuomonę dėstė išdagiškis.

Vis dėlto kiti kaimynai nenurimo ir svarstė, kad tokius pažeidėjus turėtų drausminti policijos pareigūnai, nes patys gyventojai kiemų ereliams ką nors sakyti bijo. Ar neturėtų būti supratingesni vienas kito atžvilgiu patys kaimynai – klausimas atviras.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.