Daugiau dėmesio savivaldybės įmonėms ir gyventojams

Praėjusį antradienį į posėdį rinkosi tarybos nario Mindaugo Tarnausko vadovaujamas savivaldybės Kontrolės komitetas. Tiesa, iš pradžių buvo manyta, kad, nesusirinkus kvorumui, posėdis apskritai neįvyks.

Kontrolės komitetui priklauso keturi savivaldybės tarybos nariai – Irena Haase, Martinas Eimutis, Tomas Skaizgirys ir M. Tarnauskas. Prieš posėdį savivaldybėje sutiktas komiteto pirmininkas  tepasakė, kad posėdis tikriausiai neįvyks, nes nesusidarys kvorumas (jei posėdyje dalyvauja tik du nariai, nėra kvorumo).
 
Komiteto pirmininkas pripažino, kad situacija sudėtinga ir prisiminė laikotarpį, kai buvo tvirtinama visų savivaldybės tarybos komitetų sudėtis – visuose kituose yra po aštuonis tarybos narius, o štai Kontrolės komitetui tepriklauso keturi. M. Tarnauskas teigė nesuprantantis tokio valdžios sprendimo, kuriuo savaime apsunkinamas komiteto darbas.

Vis tik situacijai pasikeitus ir susirinkus kvorumui, posėdis įvyko. Vienas iš svarstytų klausimų – savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos vadovės Astos Domeikienės ateinančiais metais planuojami atlikti auditai. 2018m. auditus planuojama atlikti Kriūkų mokykloje-daugiafunkciame centre, Šakių kultūros centre, Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centre, Panemunių ambulatorijoje. I. Haase teigė nesuprantanti, kodėl auditą atlikti planuojama tik Panemunių ambulatorijoje, juk rajone nuostolių patiria ne tik ši gydymo įstaiga.

Besitęsiant posėdžiui I. Haase kitus komiteto narius informavo apie savo paklausimą savivaldybės administracijai, kokiu principu savivaldybės darbuotojams mokami priedai. Tarybos narei buvo pateikta visa šūsnis dokumentų, kuriuos pervertus kilo įvairių minčių, mat visų priedų dydžiai skirtingi ir specialistams skirtingai skiriami, nėra konkrečios tvarkos. Bendru komiteto narių nutarimu bus kreipiamasi į savivaldybės kontrolierę dėl audito atlikimo ir rekomendacijų, susijusių su priedų mokėjimu
Į Kontrolės komitetą dėl nepagrįstai mažo pareiginio atlyginimo buvo kreipusis Šakių socialinių paslaugų centro direktorė Vilma Bielskienė, tačiau komiteto nariai šį klausimą išsamiau apsvarstyti nusprendė, kai posėdyje galės dalyvauti pati V. Bielskienė. Iki tol jos paklausimas bus pateiktas savivaldybės administracijai.

Posėdyje taip pat buvo patvirtinta komiteto veiklos programa, kurioje numatoma didesnį dėmesį skirti savivaldybės įmonėms, susitikimams su jų vadovais, savivaldybės įmonių veiklos analizei.

Didesnį dėmesį planuojama skirti ir skundų, kuriuos pateikia gyventojai, svarstymui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.