Šakių jaunimui – daugiau laisvės?

Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Ne kartą rašėme apie tai, kad Šakiuose praktiškai nebelikę aikštelių, kuriose nebūtų sudėti kelio ženklai, draudžiantys jose stovėti nuo devintos ar dešimtos valandos vakaro iki pat ryto. Savivaldybės Eismo saugumo komisija, jaunimo prašymu, ėmėsi taisyti padėtį.

Dar rugpjūčio mėnesį vykusiame Eismo saugumo komisijos posėdyje E. Steponaičio gatvėje (Šakiai) nutarta patenkinti gyventojų prašymą įrengti kelio ženklą „Sustoti draudžiama“, galiojantį nuo 22 val. vakaro iki 6 val. ryto. Tuomet posėdyje tiek policijos atstovai, tiek kai kurie kiti komisijos nariai teigė nesuprantantys, kodėl Šakiuose nebeliko aikštelių, kuriose jaunimas vakarais galėtų susirinkti.

„Prie Jaunimo kūrybos ir sporto centro – negalima, prie ligoninės – negalima, prie bažnyčios – negalima. Kodėl? Ten net gyvenamųjų namų tiek nėra“, – tuomet komentavo Rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkė Ramunė Girdauskienė.

Būtent rugpjūčio mėnesį vykusiame posėdyje buvo nuspręsta iš esmės apsvarstyti, ar tikrai nebūtų įmanoma kurioje nors aikštelėje esantį ženklą panaikinti ir jaunimui skirti daugiau laisvės. Buvusi Jaunimo reikalų tarybos narė Milda Antanaitytė kreipėsi į Jaunimo reikalų tarybą, apgailestaudama, kad mieste kuriama infrastruktūra tampa nebepatraukli jaunimui.

„Kalbu apie atviras jaunimui erdves. Kūrėme Atvirą jaunimo centrą, atidarėme Jaunimo kūrybos ir sporto centrą, įrengėme skverą, krepšinio, badmintono aikšteles. Bet ar gali visais šiais malonumais naudotis jaunas Šakių miesto žmogus? Bausmės, protokolai, baudos ir kitos priemonės, kurių buvo imtasi sprendžiant šią problemą, tikrai nesukėlė didesnės meilės miestui, jo erdvėms, savo gimtiems namams. Noriu jums pasiūlyti apsvarstyti variantus, kur jaunimas Šakių mieste vakarais galėtų nevaržomai leisti savo laisvalaikį, stovėti su automobiliais“, – ragindama kreiptis dėl ženklo, draudžiančio stovėti automobiliams nuo 22 val. iki 6 val. ryto Jaunimo kūrybos ir sporto centro (JKSC) aikštelėje, panaikinimo rašė M. Antanaitytė.

Jaunimo reikalų taryba atsižvelgė į tokį M. Antanaitytės pastebėjimą ir nutarė kreiptis į Eismo saugumo komisiją su prašymu, kad JKSC aikštelėje automobilių stovėjimas būtų draudžiamas ne nuo 22 val., o nuo 24 val. vakaro iki 6 val. ryto. Jaunimo reikalų tarybos nariai nusprendė, kad „leisti statyti automobilius, kur jaunimas galėtų nevaržomai bendrauti visą naktį, gal ir nederėtų, galvojant apie paties jaunimo ir aplink gyvenančių žmonių saugumą“.

Vis tik ir šįkart R. Girdauskienė ir kai kurie kiti komisijos nariai siūlė – galbūt ženklas apskritai turėtų būti panaikintas, taip suteikiant jaunimui daugiau laisvės.

Šiuo klausimu posėdyje diskutuota gana plačiai, komisijos nariai pateikė įvairių pasiūlymų. Vienas iš jų – sutvarkyti kurią nors jau ne miesto teritorijoje esančią automobilių stovėjimo aikštelę ir taip suteikti galimybę jaunimui susitikti ir vėlesniu laiku nei vidurnaktis. Eismo saugumo komisijos pirmininkas Kęstutis Kuncaitis pajuokavo, gal tuomet jaunimas nesirinks ir nebešiukšlins naujojoje Šiaurės gatvėje.

Galų gale buvo nuspręsta pritarti Jaunimo reikalų tarybos prašymui ir JKSC aikštelėje pakeisti kelio ženklą į stovėjimą drausiantį 24–6 val., o ateityje, jei jaunimas pateisins lūkesčius, pasvarstyti apie visišką ženklo nuėmimą. Taip pat darbotvarkėje svarstytas klausimas dėl prie Šakių Šv. Jono krikštytojo bažnyčios aikštelės esančio kelio ženklo „Sustoti draudžiama“ su papildoma lentele, nurodančia, kad stovėjimas draudžiamas nuo 9 val. vakaro iki 6 val. ryto, nuspręsta stovėjimą uždrausti nuo 22 val. vakaro iki 6 val. ryto.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.