Šakiečiai noriai aukojo „Maisto banko“ akcijoje

maisto bankas sintautai
Nuotr. Šiais metais pirmą kartą akcijoje dalyvavo ir puikios nuotaikos nestokojo Sintautų vaikų dienos centras.


Praėjusį savaitgalį visoje šalyje ir rajone vyko rudeninė „Maisto banko“ akcija, kurioje noriai aukojo ir šakiečiai. Jie nebuvo šykštūs ir sunkiau gyvenantiems paaukojo 2327 įvairius produktus.
 
Šiais metais akcijoje dalyvavo Šakių socialinių paslaugų centras, Vaikų globos namai, organizacija „Namai visiems“ ir pirmą kartą prie akcijos prisijungęs Sintautų vaikų dienos centras, produktus raginęs aukoti savo miestelyje esančioje „Aibės“ parduotuvėje. Šakiuose akcija vyko abiejose „Maxima“ bei „Iki“ parduotuvėse.

Kaip minėta, iš viso akcijos metu geros valios žmonės paaukojo 2327 produktus. Daugiausiai žmonės pirko makaronus, įvairias kruopas, cukrų, aliejų, mažiau aukota konservų, sausų pusryčių, visai neaukota higienos priemonių. Šakių socialinių paslaugų centras surinko 952 produktus, „Namai visiems“ – 695, Vaikų globos namai – 487, o Sintautų vaikų dienos centras – 193 įvairius produktus. Iš viso akcijoje dalyvavo 861 aukotojas.

Lyginant su ankstesnėmis akcijomis šakiečiai buvo gana dosnūs. Pavyzdžiui, pavasarinės akcijos metu buvo paaukota 2558 vienetai (ši akcija apskritai sumušė dosnumo rekordus), 2016 m. pavasarinės akcijos metu buvo paaukotas 971, o rudeninės akcijos metu – 1815 įvairių produktų.

Akcijoje talkino 53 savanoriai. Štai Sintautuose tarp savanorių buvo ir pirmokų, ir antrokų, kuriais ypač džiaugėsi dienos centro vadovė Ingrida Jakaitienė. Ji tikino, kad vaikams naujas išbandymas taip patiko, kad jie jau laukia, kada vyks kita „Maisto banko“ akcija.

„Namai visiems“ direktorė Giedrė Šedbarienė sakė, kad veiklos pradžioje ši akcija jiems buvo tikras išsigelbėjimas, be jos organizacija sunkiai išsiverstų ir dabar. Pasak G. Šedbarienės, kartais žmonės aukoja ne produktus, o duoda pinigų, kad iškart būtų nuperkami labiausiai reikalingi produktai.

Gana dosnus buvo ir akciją mažojoje „Maxima“ parduotuvėje atidaręs rajono meras Edgras Pilypaitis su patarėja Violeta Simonavičiene. Meras džiaugėsi, kad akcija ne anoniminė ir yra žinoma, kuriai konkrečiai organizacijai aukojama. Jo pirkinių krepšelis atsiėjo daugiau nei 30 eurų.

Kiek maisto produktų paaukota Lietuvoje, pirmadienį ryte dar nebuvo suskaičiuota.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.