Partijos skyriaus susirinkime apie matymą už kalnelio, pažliugusį lauką ir politinę suirutę

konservatoriai himnas
Nuotr. Visuotinis TS-LKD Šakių skyriaus susirinkimas prasidėjo Tautiška giesme. Iš kairės: Kauno regiono koordinatorė Danutė Pukėnienė, buvęs ilgametis skyriaus pirmininkas Algirdas Klimaitis, Seimo nariai Žygimantas Pavilionis ir Rasa Juknevičienė.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Šeštadienį į eilinį visuotinį susirinkimą rinkosi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Šakių skyriaus nariai. Gausiai susirinkime dalyvavo šakiečiai, atvyko būrys svečių iš Seimo. Ne vienas pasidžiaugė stipriu skyriumi, svarstė, kad jį kitiems galima laikyti pavyzdžiu, bei dalijosi savo įžvalgomis.

Atėjo į pažliugusį lauką

Entuziastingai susirinkimą pradėjo skyriaus pirmininkas meras Edgaras Pilypaitis. Beje, tai pirmasis jo, kaip skyriaus pirmininko, diriguotas susirinkimas – pirmininku jis išrinktas pavasarį. Jis visus ragino būti drąsius ir nesėdėti pakampiuose, ypač kai rajono valdžios vairą laiko būtent jų partija. Meras džiaugėsi, kad į tarybos darbą įsiliejo ir naujų žmonių, jo patarėją Violetą Simonavičienę pakeitė Rasita Grincevičienė, po mero rinkimų priesaiką davė ir Antanas Burkšaitis. Administracijos direktorius taip pat jų žmogus, kuris, mero žodžiais, džiugu, kad ryžosi ateiti į nelengvą politinę situaciją ir priimti šį iššūkį. Apskritai, pasak apie rajono situaciją kalbėjusio mero, svarbu, kad kiekvienas užsiimtų savo darbu, kad būtų aiškus valdžių pasidalijimas, pasitikėjimas ir visa ši rajono mašina užstatyta ant sustyguotų bėgių. To esą ir siekiama. O dabar... Pasak E. Pilypaičio, mero kabinete neturėtų būti sprendžiamas valytojų įdarbinimas ar mąstoma, kur seniūnijose sukrauti šakas... Kai kalbama apie tokius dalykus, nelieka laiko rimtiems reikalams, strategijos laikymuisi.

„Pažliugęs laukas, į kurį atėjome ir pradėjome klimpti“, – savivaldybės situaciją apibūdino rajono vadovas.

Svarbu – „matyti už kalnelio“

Pasidžiaugė E. Pilypaitis, kad neprastos prognozės ir Lietuvoje – apklausose TS-LKD partija pirmauja. Gausiai susirinkime dalyvavo ir šakiečiai, apie 60, tad skyriaus pirmininkas juokavo, kad su tokiu aktyvumu ir rinkiminis susirinkimas įvyktų. Beje, ką pastebėjo ir svečiai, Šakiuose niekada ir nebuvo taip, kad susirinkimas dėl nesurinkto kvorumo neįvyktų. Tačiau visada svarbu, ką pabrėžė buvęs ilgametis skyriaus pirmininkas Algirdas Klimaitis, „matyti už kalnelio“, prognozuoti į priekį bent keletą žingsnių. Būtent todėl, kaip mintimis dalijosi A. Klimaitis, ir buvo laimėti rinkimai rajone – esą tai nuoseklaus darbo ir „matymo už kalnelio“ rezultatas.

„Pasiekti pergalę lengviau nei ją pakartoti“, – sakė buvęs skyriaus pirmininkas ir pridūrė gerai žinomą posakį, kad baigėsi rinkimai – prasideda rinkimai, tad ragino jiems ruoštis.

Jis atkreipė dėmesį, kad partijų atžvilgiu keičiasi ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės pozicija.

„Tik prognozuotos, atsakingos politinės jėgos gali mus išgelbėti sunkiu kriziniu laiku. Tai mūsų gelbėjimosi ratas, todėl nebijokime pasakyti, kokia mūsų ideologija, kokiai partijai priklausome“, – ragino A. Klimaitis, pabrėžęs, kad tik aiškumas gali gelbėti nuo neskaidraus valdymo.

Bandys „nupūsti“?

Tokios pačios nuomonės ir dabartinis skyriaus pirmininkas. Jis apžvelgė bendrą rajono situaciją ir aiškino, kodėl būtent su socialdemokratais rajono taryboje buvo sudaryta koalicija.

„Jie labiausiai prognozuojami, gali žinoti, ko laukti. O žinoti, atpažinti ir vertinti yra svarbu ir reikia tai daryti. Su kuo dar galėjome sudaryti?“ – retorinį klausimą kėlė E. Pilypaitis.

O kad neaiškumo, politinės suirutės ir nestabilumo šalyje daug, neneigė nei vietiniai, nei svečiai. Ne tik neneigė, bet ir viešai pripažino, dalijosi įžvalgomis apie tai. Pavyzdžiui, Seimo narė Rasa Juknevičienė, kalbėdama apie socdemų situaciją, sakė, kad bus daug ir nepaslėptos, ir paslėptos kovos, nes senbuviai, jos nuomone, tikrai norės „nupūsti“ nuo partijos pirmininko vairo Gintautą Palucką.

„Sauliaus Skvernelio tikslas – prezidento rinkimai, tad jokių rimtų ir svarbių dalykų iki prezidento rinkimų nebus. Gaila, kad prarandamas laikas, daug chaoso ir nesugebama dirbti“, – mintimis dalijosi Seimo narė.

Kalbėdama apie saugumą šalyje ji teigė, jog jaučiasi daug saugesnė nei prieš ketverius ar penkerius metus. Džiaugėsi ji ir stipriu Šakių skyriumi, kurį lygino su Panevėžio, kurio pirmininke ji yra. Ten „daromas remontas“ – bandoma pritraukti jaunesnių žmonių, nes skyriaus narių vidurkis – 70 m., nėra ir frakcijos savivaldybėje.

„O pas jus meras sveikinasi su opozicija ir dar ranką paduoda?“ – gyrė šakiečius ir Panevėžio situaciją kritikavo Seimo narė.

Prašė „įrankių“ regionams

O štai E. Pilypaitis ne tik pasidžiaugė su Seimo nariais vykstančiu dialogu, bet ir kreipdamasis į svečius prašė didesnio dėmesio ir „įrankių“ regionams, nes dabar yra tik deklaracijos apie tai.

Seimo narys Žygimantas Pavilionis taip pat kalbėjo apie gerą partijos situaciją ir sakė „nėra geresnės komandos už mūsų su tiek profesionalų“.

Jis sakė: „Tikėjausi, kad iš provincijų prisikėlę nariai imsis skurdo mažinimo, bet ne, regionai ir toliau miršta.“ Jis apgailestavo, kad šalis masiškai praranda savo piliečius, tačiau pabrėžė mūsų šaliai esą palankų kontekstą Vakaruose.

Dar vienas Seimo narys Mykolas Majauskas ragino nebijoti kalbėti skaudžiomis, kad ir nepatogiomis temomis, domėtis, ar vaikai jaučiasi saugūs, ar jie nori gyventi Lietuvoje, ar apskritai nori gyventi... Svarbu ne tik kalbėti, domėtis, bet ir skatinti tai daryti per kūrybą, pozityvą, nes nusivylimo ir kritikos, pasak M. Majausko, aplink ir taip daug.

Tradiciškai susirinkimas prasidėjo Mečislovo Švabo invokacija, kurioje jis linkėjo harmonijos kiekvienam. Dėmesio ir dovanų iš skyriaus pirmininko sulaukė apvalias sukaktis šventę skyriaus nariai Rūta Žilaitienė, Vitas Viza, Nijolė Ročkuvienė, Gintautas Simonavičius, Martynas Šlėderis. Už ilgametį darbą, atsidavimą pagerbtas M. Švabas, kuriam prie dovanos įteiktas ir  mero padėkos raštas. Svečiuose dalyvavo ir Kauno regiono koordinatorė Danutė Pukėnienė, TS-LKD Marijampolės regiono koordinacinės tarybos atstovai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.