Atsinaujinusiame pastate šurmuliuoja kariai savanoriai

baljanaite
Nuotr. Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Vidas Grunda naujai paskirtai 205 kuopos vadei Elmyrai Baljanaitei linkėjo, kad į kuopą ateitų daug jaunų šakiškių.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Dar vienas atsinaujinęs pastatas Šakiuose traukia akį – Šaulių gatvėje buvęs „karinis“ nušvito naujomis spalvomis. Ir ne tik. Jo viduje šurmuliuoja kariai savanoriai. Čia įsikūrė Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės 205 pėstininkų kuopa. Įkurtuvės vyko pirmadienį, jose dalyvavo rajono vadovai, policijos, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai, šauliai.

„Šiandien svarbus momentas mums – turime suremontuotas patalpas, į kurias jau gali ateiti savanoriai. Turiu pasakyti, kad prie to daug kas prisidėjo, ypač dėkojame Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadui Arturui Jasinskui, taip pat Šakių rajono vadovybei, kad tarp mūsų nuolat atsiranda bendradarbiavimo erdvių“, – kalbėjo Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Vidas Grunda ir padėkojo Kauno įgulų aptarnavimo centro vedėjui Algiui Liorentui bei jo kolegai Povilui Brazdauskui už 2-osios rinktinės infrastruktūros plėtrą bei pastato Šakiuose remontą.

Lietuvos kariuomenės krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) vadas pulkininkas A. Jasinskas pirmiausiai pasidžiaugė, kad savanoriai turi atskirą pastatą, nereikia iš kažko nuomotis, kad visi žino, kur yra Šakiuose kariuomenės židinys.

„Tik, aišku, buvo labai nesmagu, kad tas židinukas buvo apgriuvęs ir aptrešęs. Bene prasčiausiai atrodė pastato fasadas. Todėl KASP prioritetas ir buvo suremontuoti šį pastatą. Džiugu, kad pavyko įtikinti ministeriją, ne kartą važiuodamas per Šakius tuometinis ministras Juozas Olekas šį pastatą matė. Ir viskas po truputį pradėjo spręstis, atsirado lėšų. Ir pagaliau turime rezultatą – tiek išorėje, tiek pastato viduje“, – kalbėjo A. Jasinskas.

Jis taip pat pasidžiaugė nauja 205 pėstininkų kuopos vade Elmyra Baljanaite, kuri, jis tikisi, pritrauks į kuopą ir naujų karių savanorių.

Kaip pasakojo Kauno įgulų aptarnavimo centro pastatų priežiūros inžinierius P. Brazdauskas, prieš remontą pasižvalgius po pastatą ir pradėjus projektuoti bei darbuotis, atrodė, kad pastatas bent 30 metų nematė remonto. Pasak jo, remonto darbai truko apie metus, pernai rudenį sutvarkytas pastato fasadas, šiemet kapitaliai suremontuotas vidus: pakeistos inžinerinės sistemos, sudėti nauji langai, durys ir kita. Darbus atliko UAB „Vilkasta“.

„Dar noriu pridurti, kad šis pastatas nėra uždaras visuomenei, jame turėtų atsirasti ir veiklų jaunimui. Čia savanoriai galėtų bendrauti su įvairių pilietinių organizacijų, pavyzdžiui, Tremtinių sąjungos nariais. Mes norime, kad šis pastatas virstų kariuomenės traukos centru, nes dabar tam jau turime visas sąlygas. Taip pat džiaugiuosi jūsų krašte vykdoma šaulių veikla“, – mintimis dalijosi KASP vadas A. Jasinskas ir kvietė susirinkusius paraginti visuomenę prisijungti prie karių savanorių.

Rajono meras Edgaras Pilypaitis taip pat pasidžiaugė, kad kariai įsikėlė į naujas patalpas, jis tikisi, kad kariai savanoriai patalpas išnaudos funkcionaliai, bendraus su jaunimu, ir visi kartu dirbs „vardan tos vienos Lietuvos“. Šakių rajono policijos komisariato vadovas Aušrys Kvederavičius akcentavo, kad kariai ir policija turi panašių siekių – kad gatvėse būtų daugiau aprangas dėvinčių pareigūnų. „Jūs norite, kad jūsų gretose būtų daugiau savanorių, mums taip pat reikia daugiau pareigūnų, mes turime taip pat savanorių, policijos rėmėjų. Mūsų siekiai panašūs, tegul jie būna pasiekti“, – sakė jis.

O štai Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Rekešius pasidalino prisiminimais, kaip 1987 m. jis lankėsi šiose patalpose kaip šauktinis. V. Rekešius taip pat pasidžiaugė, kad nuo to laiko pasikeitė ne tik pastatas, bet ir kariuomenė. Jis linkėjo, kad kariai savanoriai būtų atsparūs visokioms negandoms.

KASP vadas, prieš pakviesdamas visus puodeliui arbatos, pasidžiaugė dar vienu gražiu akcentu: jis prisiminė, kad prieš remontą pastate rado net tris rankų darbo Vyčius, o šiandien jis šioje kuopavietėje rado visus juos kabančius ant sienų. Jo žodžiais, tai primena šio pastato istoriją bei teikia vilties, kad Vyčiai puoš sienas ištisus dešimtmečius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.