Sąmokslas ar grėsmė negauti finansavimo?

girdauskas vitas
Nuotr. „Realiai viskas gerai. Kas negerai, tvarkome, koreguojame. Tai tiesiog darbo dalis, procesas. Paleidi, paskui gauni kokius šešis kartus patikslinti, šeštą paaiškėja, kad negerai, septintą ištaisai. Čia taip yra.“, - sakė Vitas Girdauskas.

Šią savaitę Regioninės plėtros departamento Marijampolės apskrities skyrius informavo Šakių rajono savivaldybės administraciją, kad savivaldybės pateiktas projektinis VšĮ „Namai visiems“ siūlymas „Socialinių paslaugų infrastruktūros plėtra Šakių rajone“, spalio pabaigoje palaimintas ir tarybos narių, neatitinka nustatytų reikalavimų. Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas sako, kad nereikia išvedinėti nebūtų sąmokslo teorijų, esą tai tik darbiniai derinimai.
 
Jau ne kartą rašėme, kad ir projektinių idėjų atranka iki priimant sprendimą savivaldybės taryboje sulaukė nemažai diskusijų, kritikuotas darbo organizavimas, ypač pasigesta viešinimo. Tuomet nebuvo informuotas ne tik laimėtojas VšĮ „Namai visiems“, kurio idėja komisijai pasirodė priimtiniausia, bet jokio atsako iš administracijos negavo ir kiti du projektines idėjas teikę dalyviai – Kukarskės globos namai ir Kudirkos Naumiesčio parapijos socialinės pagalbos centras. Buvo tokių tarybos narių, kurie kėlė klausimą ir prašė detaliau paaiškinti, kodėl būtent „Namai visiems“, geriau žinoma kaip labdaros valgykla, pretenduoja į didesnę nei 191 tūkst. eurų paramą, abejota net komisijos priimto sprendimo teisėtumu. Visgi galiausiai taryboje buvo pritarta projektiniam „Namai visiems“ siūlymui ir spalio 31 d. projektas priduotas Marijampolės apskrities Regioninės plėtros departamentui vertinimui. Šią savaitę gautas raštas, kuriame parašyta, jog pateiktas pasiūlymas neatitinka esminių projektų finansavimo sąlygų aprašo (PFSA) nustatytų reikalavimų.

„Atkreipiame jūsų dėmesį, kad atsižvelgiant į PFSA 10.1 punktą projektinis pasiūlymas nurodytos labdaros valgyklos, labdaros daiktais skirstymo, senyvo amžiaus asmenų dienos centro, pagalbos naudojantis informacinėmis technologijomis senyvo amžiaus asmenims, viešos skalbyklos ir viešo dušo paslaugos nėra tinkamos pagal Priemonę finansuoti“, – rašoma rašte, minint ir tai, kad neatsižvelgus į pastabas ir jų neištaisius projektas tiesiog gali būti apskritai nefinansuotas.

Regioninės plėtros skyriaus vedėjas V. Girdauskas sakė, kad plinta įvairios sąmokslo teorijos, neturinčios nieko bendro su realybe.

„Realiai viskas gerai. Kas negerai, tvarkome, koreguojame. Tai tiesiog darbo dalis, procesas. Paleidi, paskui gauni kokius šešis kartus patikslinti, šeštą paaiškėja, kad negerai, septintą ištaisai. Čia taip yra“, – nedramatizavo vedėjas.

Remiantis Regioninės plėtros departamento Marijampolės apskrities skyriaus vedėjos Jurgitos Mitrulevičienės pasirašytu raštu, prašoma peržiūrėti nustatytus reikalavimus remiamoms veikloms ir patikslintoje paraiškoje nurodyti, ar kuriama nauja įstaiga, ar modernizuojama esama, kokio tipo įstaiga tai yra, kokiai ir kokio dydžio tikslinei grupei numatomos teikti paslaugos. Patikslinimą prašoma pateikti iki lapkričio 20 d.

Giedrės Šedbarienės vadovaujami „Namai visiems“ siekia sutvarkyti Šakiuose Birutės gatvėje esantį pastatą, kurį nupirko geradariai šakiečiai ir perleido naudotis panaudos būdu. Remontas ten vyksta ir dabar. Gavę paramą jie baigtų tvarkyti pastato vidų ir išorę, įrengtų keletą kambarių, virtuvėlę. Veiktų ne tik labdaros valgykla, bet neribotai būtų teikiamos viešos skalbyklos, dušo paslaugos, veiktų senyvo amžiaus asmenų dienos centras, būtų teikiama pagalba naudojantis informacinėmis technologijomis, planuojama įkurti ir nakvynės namus, kur iki 10 asmenų būtų suteikta laikina pastogė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.