„Čekių loterija“ – šešėliui mažinti

cekiu loterija
Nuotr. Norintys dalyvauti loterijoje gali laimėti prizus kasos kvitus registruodami VMI svetainėje ir taip prisidėti prie šešėlio mažinimo.


Antradienio vakarą prasidėjo Kvitų žaidimas „Čekių loterija.“ Kvitų žaidime bus galima registruoti kasos aparatų kvitus, gautus už suteiktas paslaugas (pavyzdžiui, maitinimo, kirpimo, remonto ir pan.) bei turgavietėse įsigytas prekes. Atsižvelgiant į prioritetus kvitų loterija galės būti nukreipta ir į kitus sektorius.
 
Savaitinio žaidimo metu bus galima laimėti 10 piniginių laimėjimų po 200 eurų, o mėnesinio žaidimo metu bus laimimas vienas piniginis 5000 eurų vertės laimėjimas. Prizų kiekis ir dydžiai gali būti keičiami atsižvelgiant į finansavimą. Metinis loterijos prizų fondas sieks apie 173 tūkst. eurų. Prizai bus mokami iš valstybės biudžeto, juos išmokės Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

VMI paskelbta loterija siekiama kovoti su šešėliu, skatinti žmones pirkti tik legaliai. Norintiems dalyvauti tereikia registruoti kasos aparatų kvitus, gautus maitinimo, remonto, kirpimo įstaigose ar turgavietėse už įsigytas prekes bei paslaugas. Akcentuojama, kad loterija orientuota į pačias rizikingiausias sritis, kur pajamų neapskaitymo rizika yra didžiausia.

Loteriją, truksiančią bent metus, ketinama rodyti kiekvieną antradienį per LNK žinių laidą 18 val. 30 min.

Žaidime bus galima registruoti kasos aparato fiskalinius kvitus (tokie kvitai, kurių duomenys lieka kasos aparato kontrolinėje juostoje. Juose visada matomos trys raidės LTF). Dokumentai, išduoti prekybos (paslaugų teikimo) automatais, tiesioginio kompiuterinio ryšio terminalais ar išrašyti ranka žaidime dalyvauti negalės. Jaunesni nei 14 metų asmenys žaisti negalės. Taip pat žaidime galės būti registruojamas tik toks kvitas, kurio suma už įsigytą prekę ar suteiktą paslaugą būtų ne mažesnė nei 1 euras.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.