Šaligatviai tvarkomi iš sutaupytų lėšų

saligatviai borteliai
Nuotr. Nuo šiol V. Kudirkos gatvėje įrengtos nuovažos leis patogiau judėti ne tik neįgaliesiems, bet ir mamoms su vežimėliais, šaligatviai pritaikyti ir akliesiems.

Jau kelios savaitės Šakių mieste pluša darbininkai tvarkydami šaligatvius, įrengiamos nuovažos neįgaliesiems, taip pat įrengtos specialios juostos akliesiems. Rajono vadovai pripažįsta, kad tai seniai turėjo būti padaryta.
 
Visą lapkričio mėnesį, kol orai leidžia, V. Kudirkos gatvėje įrengiamos nuovažos neįgaliesiems, specialios juostos akliesiems.

Kaip informavo savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis, minėti ir kiti darbai daromi iš sutaupytų lėšų. Sutaupyta iš Ąžuolyno gatvės (Girėnų k.) kapitalinio remonto techninio projekto parengimo, organizuojant techninės priežiūros ir kokybės kontrolę taip pat pavyko sutaupyti apie 4 tūkst. eurų, Vasario 16-osios gatvės paprastajam remontui išleista 4,5 tūkst. eurų mažiau nei planuota. Anot K. Kuncaičio, sutaupyti pinigai ir panaudoti V. Kudirkos ir Bažnyčių gatvių pritaikymui neįgaliesiems, tam iš viso skirta 13 tūkst. eurų.

Su Finansų ir rajono plėtros komiteto posėdžio metu išsakyta kritika, kad šaligatviai mieste buvo anksčiau netinkamai padaryti, tai yra nepritaikyti neįgaliesiems, sutiko ir rajono valdžia. Beje, komiteto narys Arūnas Tarnauskas išsakė dar vieną pastebėjimą: jo nuomone, sutaupyti pinigai neturėtų būti perkeliami į kitus objektus, jie galėtų likti tose seniūnijose, kur buvo tvarkomi objektai.

„Sudėtinga yra situacija kelio Papartynai–Giedručiai būklė. Reikia pataisyti apie 230 metrų, nes jau pravažiuoti neįmanoma“, – teigė Ūkio skyriaus vedėjas.

Šie darbai atsieitų apie 8 tūkst. eurų.

Lėšų sutaupyta ir kelio ženklų pastatymui, atitvarų įrengimui, gatvių ženklinimui, remonto ir priežiūros darbų techninei priežiūrai ir kokybės kontrolei bei vietinės reikšmės kelių ir gatvių priežiūrai žiemą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.