Kodėl nepasiekė adresato?

pukinskiene bankelis
Nuotr. „Taryba turi atkreipti dėmesį į fiksuotus esminius gydytojų nusiskundimus, todėl prašau, kad savivaldybės administracija parengtų informaciją, kaip buvo išmokami atostoginiai.“, – Aušrelė Pukinskienė.


Gruodžio 15 d. „Drauge“ buvo publikuojamas tekstas „Skaidrumo stoka perpildė medikių kantrybės taurę“, kuriame gvildenama Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) situacija, kai įstaigoje dirbančios medikės į viešumą iškėlė algų, atostoginių mokėjimo ir kitus joms nerimą keliančius klausimus. Šiai situacijai abejinga neliko ir tarybos narė Aušrelė Pukinskienė.
 
Ji paskutiniojo tarybos posėdžio metu patikino, kad apie situaciją Šakių PASPC sužinojo iš spaudos ir negalėjo suprasti, kodėl medikių paklausimas, adresuotas ir tarybai, ne tik rajono merui Edgarui Pilypaičiui, adresato nepasiekė. Meras aiškino, esą medikės kreipėsi į jį asmeniškai, šiuo klausimu vyko du susitikimai ir rūpestis parodytas buvo. Be to, jis akcentavo, kad įstaigos vyriausioji gydytoja Rima Laukaitienė yra įpareigota pateikti darbo apmokėjimo ir priemokų skyrimo tvarką, o vidinius įstaigos komunikacijos klausimus išsiaiškinti su nuo sausio 1-osios pradėsiančia veikti Darbo taryba.

„Taryba turi atkreipti dėmesį į fiksuotus esminius gydytojų nusiskundimus, todėl prašau, kad savivaldybės administracija parengtų informaciją, kaip buvo išmokami atostoginiai“, – prašė A. Pukinskienė, pabrėžusi, kad jei medikių pasisakymai nėra laužti iš piršto, tai yra grubus pažeidimas.

Meras perpasakojo R. Laukaitienės poziciją, kad su įstaigos darbuotojomis esą buvo žodinis susitarimas, kad šios atostogų eidavo tada, kada norėdavo.

„Gydytoja sakė, kad dabar bus grafikas ir atostogų eis ne kada nori, o kada gali. Tada ir atostoginiai bus mokami laiku, nes įstaiga nepajėgdavo to padaryti visiems laiku“, – aiškino E. Pilypaitis.

Visgi skaidrumo, aiškumo ir elementarios pagarbos medikės pasigedo ir kitais klausimais, tad tikėtina, kad susitikimų šiuo klausimu gali būti ir su tarybos nariais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.