Darbo taryba gins darbuotojų teises

rinkimai savivaldybeje
Nuotr. Savo balsus už pasiūlytus į darbo tarybą kandidatus visą trečiadienio dieną galėjo atiduoti savivaldybės administracijos ir seniūnijų darbuotojai.


Sausio 10 d. rajono savivaldybės administracijos salėje vyko darbo tarybos rinkimai. Buvo pasiūlyta 17 kandidatų, išrinkti septyni. Darbo tarybos pagrindinė funkcija yra atstovauti darbuotojams darbdaviui priimant su darbo santykiais susijusius sprendimus bei skatinti abiejų darbo santykių šalių tarpusavio informavimą ir konsultavimąsi.
 
Nuo 2017 m. liepos 1d., įsigaliojus naujajam Darbo kodeksui, darbo tarybos tapo privalomos darbovietėse, kuriose vidutinis darbuotojų skaičius yra 20 ir daugiau darbuotojų. Rajono savivaldybės administracijoje dirba 154 žmonės bei dar 166 darbuotojai seniūnijose.

Trečiadienį nuo 9 iki 15 val. savivaldybės salėje savo balsus atidavė net 196 asmenys (iš 276 turinčių teisę balsuoti). Bendrojo skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Šneideraitienė informavo, kad rinkimai vyko sklandžiai ir laikomi įvykusiais.

Į savivaldybės administracijos darbo tarybą buvo išrinkti šie asmenys: Asta Bakanevičienė (Bendrojo skyriaus vyriausioji specialistė), Loreta Bitkovienė (Centralizuotos buhalterijos skyriaus buhalterė), Edita Macevičiūtė-Orentienė (Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė), Felicita Totoraitienė (Bendrojo skyriaus vyriausioji specialistė), Daiva Pilipaitytė (Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė), Rasa Staugaitienė (Kudirkos Naumiesčio seniūnijos specialistė) bei Aurimas Staugaitis (Ūkio skyriaus vyresnysis specialistas).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.