Seimo narys sąsajas su nusikalstamu pasauliu vadina pramanais

smirnovas seime
Nuotr. Seimo narys Kęstutis Smirnovas nesutinka su paskelbtoje publikacijoje pateiktais faktais ir sako, jog jie laužti iš piršto.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Šią savaitę portalas 15min ir toliau krutina Seimo narį Kęstutį Smirnovą bei skelbia informaciją, kad jo vadovaujamą sporto klubą rėmė buvęs mafijos autoritetas ir „Gazprom“ atstovai. Pats Seimo narys sąsajas vadina niekuo nepagrįstomis ir šmeižikiškomis.

Dovydo Pancerovo publikacijoje primenama, kad Seimo nario Kęstučio Smirnovo padėjėja Aurelė Stasiūnienė atsistatydino, išgirdusi 15min klausimus apie jos sąsajas su buvusiu Kauno nusikaltėlių autoritetu Saturnu Dubininku. Esą surinkta medžiaga rodo, kad yra ir daugiau ryšių tarp parlamento nario ir praeityje su kriminaliniu pasauliu sieto verslininko. S. Dubininko pavardė į viešąją erdvę iškilo tada, kai Seimo narys Mindaugas Bastys negavo Valstybės saugumo departamento (VSD) leidimo dirbti su slapta informacija. Vienas iš tokio sprendimo argumentų – parlamentaras palaikė ryšius su buvusiu Kauno nusikaltėlių autoritetu S. Dubininku. Teigiama, kad paramą gavo K. Smirnovo sporto klubas „Audra“, o tarp klubo rėmėjų yra ir S. Dubininkas, kurio sesuo ir buvo K. Smirnovo padėjėja. Beje, S. Dubininko sūnus Mantas Dubininkas dirbo Seimo nario M. Basčio patarėju Seime.

15min skelbia, kad paramos K. Smirnovo klubui 2017-ųjų vasario 15-osios popietę prašė M. Bastys, o mainais už tai K.Smirnovas pažadėjo politinę paramą į Seimą kandidatavusiam M. Basčiui. Publikacijoje rašoma, kad 15min surinkta medžiaga rodo, jog „Audra“ tikrai gavo finansinės paramos iš „Dujotekanos“ ir toji parama buvo gerokai didesnė, nei anksčiau respublikinei žiniasklaidai yra teigęs K. Smirnovas.

„Šaltinio teigimu, per trejus metus įmonė „Dujotekana“ į „Audros“ sąskaitą pervedė apie 14 tūkst. litų (arba 4 tūkst. eurų)“, – teigiama publikacijoje „Seimo nario Kęstučio Smirnovo klubą rėmė buvęs mafijos autoritetas ir „Gazprom“ atstovai“.

Skelbiama, kad 15min raštu kreipėsi į Šakių sporto klubą „Audrą“ ir bendrovę „Dujotekana“, kurių buvo prašoma patvirtinti arba paneigti žurnalistų turimus finansinės paramos skaičius, bet atsakymų negavo. Tiesa, tikinama, kad K. Smirnovas pripažįsta minimus asmenis buvus tarp rėmėjų, tačiau esą „jų skiriamos lėšos niekada nesudarė ženklios klubo biudžeto, kuris skirtingais metais siekė iki 50–100 tūkst. litų, dalies“. Kiek išprašyta parama galėjo turėti įtakos dėl paramos rinkimuose, neaišku, nes M. Bastys aiškina vienaip, o K. Smirnovas tai neigia.

Beje, K. Smirnovui tapus Seimo nariu „Audrai“ vadovauja jo žmona Gintarė Bubnytė-Smirnovienė.

Telefonu „Draugo“ kalbintas K. Smirnovas patikino išsamiau komentuoti situacijos nenorintis, esą tai tik žmonių šmeižimai, niekuo nepagrįstos sąsajos. Apskritai, pasak jo, tekstas daugiau apie M. Bastį, o jis ten tarsi „priplaktas“.

„Ir verkti, ir juoktis norisi, iš oro čia viskas. Aš net galiu dirbti su slapta informacija ir nesu tautos priešas“, – teigė Seimo narys, o  oficialiame komentare apie susiklosčiusią situaciją aiškina, jog sporto klubo „Audra“ rėmėjai sumaišyti su žemėmis, į veidą spjauta ne tik jiems, bet ir kitiems klubo rėmėjams, eiliniams jo nariams, savivaldybei, rajonui.

Jis rašo, kad parama sporto klubams būtina, nes neįmanoma visus metus sportuoti ant pievelės, į varžybas autobusai neveža nemokamai, įrangos taip pat niekas nedovanoja.

„Keliamas klausimas, neva kai kurie sporto klubo rėmėjai yra tokie blogi, kad jiems neturėčiau net rankos paduoti. Pavyzdžiui, iš sostinės mūrų man aiškinama, kad turėčiau nebendrauti su kraštiečiu Saturnu Dubininku. Sporto pasaulyje jis yra plačiai žinomas kaip įvairių sporto renginių rėmėjas, ne kartą yra gavęs padėkas iš vietos ir nacionalinių sporto organizacijų, valstybės institucijų, todėl kaip sporto klubo vadovas neturėjau jokio pagrindo abejoti jo autoritetu. Juo labiau, kad jį kaip asmenį teigiamai charakterizuoja ir ta aplinkybė, jog jį pripažįsta ir vertina Izraelio ir Lietuvos žydų bendruomenės“, – rašo Seimo narys, pridurdamas, kad dar sunkiau komentuoti kaltinimus vienai iš dujų prekyba užsiimančiai bendrovei „Dujotekana“.
„Gal tada nacionaliniu tautos priešu paskelbti ir visą Jonavą maitinančią „Achemą“? Juk irgi perka dujas iš to paties „Gazprom“, perdirba ir parduoda įvairiausias trąšas visoje Lietuvoje. Arba eikim dar toliau – gal kiekvienas Lietuvos pilietis turėtų demonstratyviai atsisakyti rusiškų dujų? Ar tai ne paranoja?“ – retorinius klausimus kelia K. Smirnovas, akcentuodamas, kad sporto klubas nėra politinių geriečių ar blogiečių skirstymo vieta, o savo kūno sveikata besirūpinančių bendraminčių draugija.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.