Kviečia keisti asbestinius stogus

Kaimo gyventojai, norintys atnaujinti savo namų stogus ir taip pagerinti gyvenimo kokybę, paraiškas galės teikti iki kovo 12d. Kaimo gyventojai paraiškas asbestiniams stogams pakeisti gali teikti ne tik elektroniniu būdu, naudodamiesi ŽŪMIS portalo internetine prieiga adresu zumis.lt bei Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) teritoriniuose paramos administravimo skyriuose, bet ir rajono savivaldybėje.

Šiemet paraiškų rinkimo etapui numatyta skirti per 2 mln. eurų. Vienas paramos gavėjas gali pretenduoti į ne didesnę kaip 2 tūkst. eurų paramą, jam bus kompensuojama iki 50 proc. visų patirtų išlaidų. Paramos lėšomis kompensuojamos išlaidos stogo dangai ir statybinėms medžiagoms, būtinoms stogo dangai pakeisti.
 
Paraišką galės teikti tik kaime savo gyvenamąją vietą deklaravę Lietuvos gyventojai ir tik dėl gyvenamojo namo, kuriame deklaruota jų gyvenamoji vieta. Sodo bendrijoje esančio namo stogo dangos keitimui parama nebus teikiama.

Kitas svarbus reikalavimas paramos gavėjams – pakeitus asbestinę stogo dangą, likviduoti asbesto turinčių gaminių atliekas, susidariusias keičiant stogą.

NMA priėmus sprendimą skirti paramą, namo savininkas privalo projektą įgyvendinti per 12 mėnesių.

Atkreiptinas dėmesys, jog nuo šių metų veiklos įgyvendinimo taisyklėse neliko reikalavimo pareiškėjui drausti turtą projekto įgyvendinimo ir jo kontrolės laikotarpiui, tačiau išlieka pareiškėjo įsipareigojimas, jeigu stogo danga bus sugadinta ar sunaikinta, ją atstatyti savo lėšomis.

Paraiškos bus priimamos naudojantis ŽŪMIS portalo internetine prieiga adresu zumis.lt. Kaip informavo rajono Žemės ūkio skyriaus vedėja Irena Žemaitienė, paraiškas dar bus galima užpildyti Šakiuose vasario 27 dieną nuo 9 iki 12 val.

Labai svarbu teikiant paraiškas nepamiršti pridėti visus reikiamus dokumentus. Pareiškėjų projektai pagal veiklos sritį „Parama asbestinių stogų dangos keitimui“ bus vertinami pagal atrankos kriterijus, už kuriuos suteikiami balai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.