Mirė kunigas Vytautas Užkuraitis

uzkuraitisVasario 22 d. Marijampolės ligoninėje mirė kunigas V. Užkuraitis.

Kunigas V. Užkuraitis gimė 1930 m. rugsėjo 8d. Mikniškės kaime, Šakių rajone, Ilguvos parapijoje. Buvo jauniausias septynių vaikų šeimoje. Mokėsi Tvirbutų pradinėje ir Kriūkų vidurinėje mokykloje. 1955–1960m. studijavo Kauno Tarpdiecezinėje kunigų seminarijoje. 1960 m. balandžio 13 d. vyskupas Julijonas Steponavičius įšventino į kunigus.

Kunigas V. Užkuraitis darbavosi šiose pareigose: nuo 1960 m. birželio 24 d. – II Alytaus parapijos vikaras; nuo 1962 m. birželio 26 d. – Barzdų parapijos klebonas; nuo 1964 m. lapkričio 30 d. – Liubavo parapijos klebonas; nuo 1972 m. liepos 4 d. – Surviliškio parapijos administratorius; nuo 1975 m. liepos 12 d. – Griškabūdžio parapijos administratorius; nuo 1992 m. gegužės 31 d. – Ūdrijos parapijos klebonas; nuo 1997 m. spalio 7 d. – Keturvalakių parapijos klebonas; nuo 2005 m. birželio 29 d. – Griškabūdžio parapijos altarista; nuo 2007 m. spalio 12 d. – persikėlė gyventi į Marijampolės specialiuosius socialinės globos namus; nuo 2013 m. birželio 21 d. – Marijampolės specialiųjų socialinės globos namų kapelionas.
 
Kunigas Vytautas Užkuraitis buvo žmonių mylimas Dievui ir Bažnyčiai atsidavęs kunigas. Kunigas Vytautas visuomet buvo šiltas, atviras ir gyvai bendraujantis kunigas, savo tarnyste sušildęs daugelį gyvenimo kelyje sutiktų žmonių.

Vasario 24 d., kaip pats pageidavo, kunigas V. Užkuraitis amžinojo poilsio atgulė Griškabūdžio Kristaus Atsimainymo bažnyčios šventoriuje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.