Šakių meras – geriausiųjų Lietuvos merų trejetuke

Portalo Alfa.lt inicijuotame projekte „Metų meras“ skaitytojai buvo kviečiame iki vasario 28 d. atiduoti savo balsą už vieną iš 60 Lietuvos savivaldybių merų. Į šį konkursą aktyviai įsitraukė ir mūsų rajono gyventojai. Šakių rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis pateko į geriausiųjų trejetuką.

Lietuvos merų reitingavimas vyko tiesiog skaitytojų akyse. Išreiškus savo nuomonę, iškart buvo galima matyti ne tik pasirinkto mero teigiamus ir neigiamus įvertinimus procentais, bet ir 10 merų, kuriuos skaitytojai vertina aktyviausiai, pavardes.
 
Mūsų rajono savivaldybės meras pateko į geriausiųjų Lietuvos merų trejetuką. Teigiamai už jį balsavo 63,7 proc., neigiamai – 36,3 proc. gyventojų. Pirmąją vietą trejetuke užima Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis (teigiamai – 77,79 proc., neigiamai – 22,21 proc. gyventojų), antrąją – Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus (teigiamai – 67,12 proc., neigiamai – 32,88 proc. gyventojų).

Nepalankiausiai įvertintas Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis (neigiamai – 87,4 proc., teigiamai – 12,6 proc.), Kazlų Rūdos meras Vytautas Kanevičius (neigiamai – 79,58 proc., teigiamai – 20,42 proc.), Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas (neigiamai – 79,29 proc., teigiamai –  20,71).

Galima sakyti, kad pirmasis turas baigėsi sėkmingai. Portalo Alfa.lt skaitytojų balsai sudarys 50 proc. galutinio mero darbo įvertinimo. Tokį pat vertinimo svorį – 50 proc. – turės ekspertų komisija, sudaryta iš projekto partnerių – Laisvosios rinkos instituto ir žurnalo IQ, britų savaitraščio „The Economist“ partnerio Lietuvoje, atstovų.

Skelbiant galutinius konkurso „Metų meras“ rezultatus, bus pateikiami apibendrinti ekspertų vertinimo ir portalo Alfa.lt skaitytojų balsavimo rezultatai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.