Aiškėja, kas užims skyrių vedėjų pareigas

sneideraitiene slederis
Nuotr. Jei administracijos sudėliota piramidė nesikeis, Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriui vadovaus Jūratė Šneideraitienė, o Ūkio, architektūros ir investicijų skyriui  – šiuo metu Šakių „Sodros“ skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis.


Savivaldybės administracijos struktūra turėtų būti pakeista nuo balandžio 1 d., tačiau, kaip atskleidžia savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius, jau dabar faktiškai aišku, kas ir kokias pareigas užims.

Naujajam Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriui vadovaus Bendrojo skyriaus vyriausioji specialistė bei juristė Jūratė Šneideraitienė, pavaduotoja bus Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Daiva Subačienė. Sprendimas priimtas atsižvelgiant ir į tai, kad poras tuokti pagal įstatymą gali tik vedėjas arba skyriaus pavaduotojas. Beje, administracijos direktorius paskutinėje spaudos konferencijoje pripažino, kad specialistai į vadovaujamas pareigas nesiveržia, o kai kurie iš jų siūlomų pareigų atsisakė.

D. Grincevičius kalbėjo, kad vietoje nepavyko rasti galimo Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo, tad pareigos pasiūlytos dabartiniam tarybos nariui, „Sodros“ Šakių poskyrio vedėjui Arvydui Šlėderiui. Iš „Sodros“ atsakymas kol kas negautas (sutikimo atveju asmuo į kitas pareigas būtų pervestas), pats kandidatas siūlomas pareigas eiti sutiko. A. Šlėderis savivaldybės administracijoje ne naujokas – 2007–2011m. ėjo administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas, pagal išsilavinimą jis yra inžinierius. Šio skyriaus vedėjo pavaduotojo pareigas sutiko eiti administracijos vadovų palankiai įvertintas Ūkio skyriaus specialistas Aurimas Staugaitis. Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjos pareigų atsisakė ir sutiko būti vyriausiąja architekte bei vyr. specialiste Vita Valaitienė. Ne taip palankiai susiklostė Regioninės plėtros skyriaus vedėjo Vito Girdausko likimas. Jis šalių susitarimu iš darbo atleidžiamas nuo kovo 30 d., o šiuo metu atostogauja, prieš tai turėjo nedarbingumo pažymėjimą. Dėl to, kad turėdamas nedarbingumą V. Girdauskas lankėsi viešame renginyje, D. Grincevičius kreipėsi į „Sodrą“ ir kol kas negavo atsakymo, ar jis tokiu elgesiu pažeidė įstatymą.  Kitų skyrių vedėjai nesikeis.

Beje, jeigu sudėliota administracijos piramidė nesikeis, turės pasikeisti savivaldybės tarybos sudėtis. Tuomet vietoj A. Šlėderio, jei sutiktų, į tarybą dirbti ateitų Mečislovas Švabas.

Savivaldybės administracijos struktūrai tarybos nariai pritarė sausio 26 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.