Bendruomeniečiai ne tik linksminasi

bendruomenes girenai
Nuotr. Girėnų bendruomenės garbės nario ženklas įteiktas Juozui Bertašiui už visokeriopą paramą ir pagalbą Girėnų bendruomenei ir jos žmonėms.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Savaitgalį Girėnų ir Liepalotų bendruomenės susirinko aptarti ne tik praėjusiais metais nuveiktus darbus, bet ir pasitarti apie šių metų veiklą.

Gausiai šeštadienio popietę susirinkusius girėniškius pasveikinusi Girėnų bendruomenės centro pirmininkė Irena Sakalauskienė susirinkimą pradėjo linksma gaidele – pernai Girėnų bendruomenė buvo nominuota kaip „Aktyviausia bendruomenė“ ir pelnė nominaciją „Bendruomenės lyderis“. Pirmininkė padėkojo Juozui Jonuškai už gausiai organizuojamus sportinius renginius, bendruomenė kelinti metai vykdo projektą „Eismo saugumas bendruomenėse“, vykdant šį projektą, didelė pagalbininkė yra Šakių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė. Girėniškiai nuolatiniai rajono švenčių dalyviai, o Girėnų saviveiklininkai pernai koncertavo ne tik rajone, Lietuvoje, bet ir už jos ribų – Vengrijoje.

„Praeitais metais ne tik linksminomės, bet į tarpus dar ir padirbėjom. Pernai pradėjom tvorelę tvert apie karčiamą, gal šiemet susibėgsim ir aptversim iki galo. Noriu padėkoti visiems Striūpų vyrams, kurie padirbėjo prie tvoros tvėrimo. Prie aplinkos tvarkymo prisideda Sperauskų jaunimas, Raimundas Mureika, Šakėnų, Mažeikų šeimyna ir daugelis kitų“, – kalbėjo bendruomenės pirmininkė.

Pasak jos, pernai bendruomenė įsigijo elektrinę vejapjovę, mobilią garso kolonėlę bei įsigijo lininių verpalų – girėniškiai laukia atšylančių orų, kad galėtų austi lininius rankšluosčius.

Šiais metais bendruomenės planuose, jei gaus paramą iš Žemės ūkio ministerijos, – aptverti tvorą apie sporto aikštelę, pastatyti keletą suolelių poilsiui.

Gražus susirinkimo akcentas buvo Girėnų bendruomenės garbės nario ženklo įteikimas Juozui Bertašiui už visokeriopą paramą ir pagalbą Girėnų bendruomenei ir jos žmonėms. J. Bertašius priminė, kad bendruomenės nariu tapo daugiau nei prieš 50 metų, ir patikino: kad ir kur dirbo ar buvo, niekada neatitrūko nuo Girėnų. Dar vienas ženklas įteiktas Zigmui Povilaičiui, kuris ilgus metus telkė bendruomenę ir įnešė svarų indėlį į Girėnų bendruomenės gyvenimą.

„Kaip sakė rašytojas Vytautas Rimkevičius, linkiu, kad sektųsi visiems ir laukuos, ir namuos“, – palinkėjo Z. Povilaitis.

Susirinkime dalyvavęs Šakių seniūnas Dalius Jasevičius sulaukė ir girėniškių pasibėdojimų. Girėniškis, tarybos narys Ramūnas Kaunas teiravosi, kodėl į trimetę kelių programą neįtrauktas Dzūkų, Ąžuolyno gatvių asfaltavimas. Seniūnas informavo, kad nuo praėjusių metų gatvės bus asfaltuojamos pagal prioritetus, tarp kurių šių gatvių kol kas nėra. Girėniškiai išreiškė priekaištą dėl nuolat užtvindytų namų rūsių, jiems buvo pasiūlyta raštu kreiptis į UAB „Šakių vandenys“ vadovybę ir dar kartą išsakyti šią problemą.

Problemų šiame krašte yra ir daugiau, girėniškis R. Mureika išreiškė nuogąstavimą dėl Girėnuose esančio tilto per Siesartį kritinės būklės, girėniškiai prašė seniūno ieškoti būdų, kaip Siesarties gatvėje pašalinti prie pat kelio augančius krūmus, mat jau pasidarė nebeįmanoma prasilenkti automobiliams, taip pat girėniškiai pasigedo dažnesnio Aržuolupių gatvės palyginimo greideriu. Aktuali problema – šuniukų išmatos, kuriomis, nutirpus sniegui, nuklotos visos Girėnų atviros erdvės.

Praėjusį savaitgalį ataskaitinis susirinkimas vyko ir Liepalotų bendruomenės centre „Tėviškė“, kuris vienija 73 narius. Į susirinkimą sekmadienį taip pat gausiai susirinkę liepalotiškiai pirmiausiai išklausė bendruomenės centro pirmininkės Alvyros Janavičienės 2017 metų ataskaitos: surengta nemažai kultūrinių renginių, vyksta tradicinė Sekminių šventė, Liepalotų jaunimas organizuoja rajone automobilių varžybas. Bendruomenės pirmininkė ypač pasidžiaugė praeitų metų pabaigoje pavykusia vaikų Kalėdų švente.

„Turiu pripažinti, kad sunku surasti žmones, kurie dalyvautų rajoniniuose renginiuose arba sudarytų komandą sporto varžybose. Į talkas taip pat sunku sukviesti bendruomeniečius, suprantu, kad dauguma yra vyresnio amžiaus žmonės. Gytis žolę pjauna, Rimas su trimeriu apipjauna pakraščius. Bet reikia ir lapus sugrėbti, šakas surinkti“, – guodėsi bendruomenės pirmininkė ir pridūrė, kad tikisi daugiau savanorystės ir pagalbos ir iš kitų bendruomeniečių.

Liepalotiškiai turi gražias bendruomenės patalpas, kurių išlaikymas, pasak finansininkės Giedrės Ižganaitienės, brangiai atsieina, todėl susirinkime buvo nuspręsta pakelti nario mokestį ir svarstyta, kokiuose projektuose artimiausiu metu dar galima būtų dalyvauti. Buvo pasiūlymų įsirengti saulės kolektorius, iš susirinkusių pasigirdo intriguojantis pasiūlymas – įkurti bendruomenės moterų klubą, o pirmas susirinkimas įvyks kovo 23 d. 19 valandą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.