Vieni liko už brūkšnio, kiti neparodė iniciatyvos

Nors buvo dėtos nemažos viltys, kad ketvirtasis daugiabučių renovacijos etapas rajonui bus sėkmingas, deja, kol kas bus atnaujinti tik du daugiabučiai.

Vicemeras Bernardinas Petras Vainius informavo, kad atnaujinti bus ir renovacijos programoje dalyvaus nedideli daugiabučiai namai Kęstučio 6 ir Bažnyčios 15. Pasak mero pavaduotojo, jie pakliuvo į programą, nes yra nedideli, atnaujinant nusimatė ir inovacijų, pavyzdžiui, atsinaujinančios energijos, taip pat bus ir kitokie (ventiliuojami) fasadai.
 
„Kiti namai liko už brūkšnio tikriausiai dėl to, kad neturėjome kvartalinės koncepcijos“, – vertino B. P. Vainius.

Pasak jo, tam reikėjo ruoštis jau pernai, tačiau jis žadėjo analizuoti priežastis ir stengsis, kad jos būtų pašalintos. Be to, yra tikimybė, kad šiais metais bus skelbiamas dar vienas kvietimas, tad ragino neprarasti vilties tų daugiabučių gyventojams, kurie tikėjosi, kad renovacijos darbai jų namuose prasidės artimiausiu metu.

Be to, prieš kurį laiką administracijos vadovai spaudos konferencijos metu ragino miesto gyventojus atsiliepti ir reikšti pageidavimus dėl aplinkos sutvarkymo prie daugiabučių namų. Renovacijos skatinimui rajono savivaldybės taryba numačiusi 80 tūkst. eurų. Už šias lėšas galima tvarkyti automobilių stovėjimo aikšteles, įvažiavimus, vaikų žaidimo aikšteles. Vicemeras apgailestavo, kad į kvietimą atsiliepė tik vieno daugiabučio (Šaulių g. 18 namo) gyventojai. Jų pageidavimai esą viršija visas galimybes, tad artimiausiu metu planuojamas valdžios ir gyventojų susitikimas ir bus vietoje tariamasi, ką konkrečiai įgyvendinti. Tiesa, neaišku, ar visi gyventojai tikrai žinojo tokius siūlymus, nes informacijos viešinimo nebuvo daug, o spaudos konferencijos transliaciją, ko gero, žiūri labai nedidelė gyventojų dalis.

Nors ne kartą viešai keltas automobilių stovėjimo aikštelių V. Kudirkos gatvėje įrengimo klausimas, tačiau esą gyventojai jokių siūlymų administracijai nepateikė. Tiesa, B. P. Vainius patikino, kad kai kurie gyventojai turi sunkiai su realybe suderinamų norų, tad tokie tikrai nebus įgyvendinti.

Kadangi gyventojų iniciatyvos nesulaukta, vicemeras sakė, kad siūlymus tarybai teiks bei projektėlius rengs pagal administracijos siūlymą ir viziją, nes „su direktoriumi apėję ten visus kampus, turi savo matymą“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.