Karinės pratybos vyko dviejuose rajonuose

Balandžio 14–15 d. Jurbarko ir Šakių rajonuose vyko karinės pratybos „Piktas šernas 2018“. Mokymuose dalyvavo Krašto apsaugos savanoriai (KASP), Šaulių sąjungos nariai. Jurbarke buvo surengta objekto šturmo parodomoji programa, vėliau – ginkluotės ir technikos paroda.

Pratybas organizavo KASP Dariaus ir Girėno 2-osios rinktinės Šakių 205-oji lengvųjų pėstininkų kuopa kartu su LDK Kęstučio šaulių 7-ąja ir Suvalkijos šaulių 4-ąja rinktinėmis. Pasak Šakių 205-osios kuopos vyresniosios leitenantės Elmyros Baljanaitės-Stanevičienės, kariai ir šauliai mokėsi kovoti mieste – surasti priešą, surinkti informaciją ir sunaikinti taikinius. Karė patikino, kad buvo atsisakyta NATO pajėgų sraigtasparnių „Black Hawk“, kurie turėjo tūpti ant kelio Šakiai–Slavikai.
 
Anot pratybų organizatorių, šaulių ir karių savanorių bendradarbiavimas vyko ne tik per pačias pratybas, bet ir jas planuojant. LDK Kęstučio šaulių 7-osios rinktinės padalinys „Juodas vilkas“ kartu su 205-ąją KASP kuopa kūrė mokymų scenarijų, padėjo parinkti užduočių vietas ir jas suplanuoti.

Jurbarke mokymai prasidėjo, kai iš Šakių rajono atvyko KASP kariai. Jų judėjimą stebėjo civiliais rūbais vilkintys šauliai, kurie įsiliejo į šeštadienį nuo turgaus lankytojų ūžiantį miestą. Vėliau abi pusės žvalgėsi bandydamos nustatyti priešininkų dislokacijos vietas, pajėgas ir vykdė kitas užduotis. Tiek vienos, tiek kitos pajėgos kontroliavo savo rajonus ir aiškinosi priešininkų silpnąsias vietas.

KASP kariai savo tikslą pasiekė naktį, kai iš pasalos užpuolė ir sunaikino šaulių patrulį, rado voką su slapta informacija, kurioje buvo nurodytas pastatas, kuriame įsikūręs šaulių padalinys ir yra laikomas įkaitas. Sekmadienio vidurdienį kariai pastatą šturmavo ir įkaitą išlaisvino.

Ši pratybų dalis buvo atvira visuomenei – stebėti šturmo, o po to ragauti kareiviškos košės, apžiūrėti ginkluotę ir techniką pratybų organizatoriai kvietė visus norinčius. Per parodą jurbarkiečiams ir miesto svečiams buvo pristatytos abi organizacijos, papasakota apie galimybes tapti jų nariais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.