Perėjos veda į niekur

pereja girenuose
Nuotr. Girėnuose ant greičio mažinimo kalnelio įrengta perėja viename krašte vedą į griovį, kitame – pėstysis gali atsimušti į stulpą.


Balandžio 18 d. vykusio rajono savivaldybės Eismo saugumo komisijos posėdžio metu buvo svarstyta dėl pėsčiųjų perėjų, įrengtų ant greičio mažinimo kalnelių, kurios Girėnuose ir Griškabūdyje veda tiesiog į griovį. Komisija dėl perėjų pataisymo nutarė kreiptis į Lietuvos automobilių kelių direkciją.
 
Praėjusį trečiadienį susirinkę Eismo saugumo komisijos nariai pirmiausiai nagrinėjo Griškabūdžio seniūnijos seniūno Sauliaus Naumavičiaus prašymą sujungti pėsčiųjų perėją, įrengtą Griškabūdžio miestelyje ant greičio mažinimo kalnelio rajoninės reikšmės kelyje Nr. 1912 Rupinai–Griškabūdis–Kudirkos Naumiestis (Rygiškių gatvės atkarpoje), su pėsčiųjų takais. Pasak Griškabūdžio seniūno, dabartinė pėsčiųjų perėja veda iš griovio į griovį.

Pasak posėdžio pirmininko Valdo Stankūno, Griškabūdyje yra neišbaigta pėsčiųjų perėja, dar turi būti įrengti trumpi šaligatviai. Jis priminė, kad atstovo komisijoje iš Regiono kelių neturi, todėl rajono Eismo saugumo komisija turi raštiškai kreiptis į Lietuvos automobilių kelių direkciją su prašymu įvertinti eismo saugumo situaciją ir pataisyti minėtą pėsčiųjų perėją.

Analogiška situacija ir krašto kelyje Nr. 140 Kaunas–Zapyškis–Šakiai (Kauno gatvės atkarpoje prie Kauno g. 12) Girėnų kaime. Čia perėja taip pat veda į griovį.

Komisija nusprendė ir dėl perėjos Girėnuose kreiptis į Lietuvos automobilių kelių direkciją.

Posėdyje dalyvavęs Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis pasiūlė, kad tame kreipimesi į Kelių direkciją reiktų paprašyti, kad prieš planuojant darbus, projektuojant ir įrengiant tokias perėjas būtų derinama su rajono savivaldybe.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.