Uolus rūšiavimas – misija (ne)įmanoma?

konteineriai paluobiai
Nuotr. Prieš Motinos dieną į Paluobių kapines lankyti artimųjų kapų atvykusius žmones pasitiko užrakinti atliekų konteineriai. Tokių priemonių imtasi todėl, kad gyventojai vis dar nemoka rūšiuoti.


Rajono seniūnai stengdamiesi palaikyti tvarką kapinėse imasi visokių priemonių prieš vis dar nesugebančius tinkamai atliekas rūšiuoti gyventojus. Griškabūdžio seniūnas ant trijų prie kapinių esančių konteinerių užkabino spynas.
 
Prieš pat Motinos dieną artimųjų kapus tvarkyti į Paluobių kapines atvykę gyventojai ir pamatę atliekų konteinerius užrakintus, aišku, liko nepatenkinti: dirbtines gėles ir kitą žalumą, žvakes ir kitas atliekas metė tiesiog šalia konteinerių.

Internetinėje erdvėje tuoj pasirodė nuotraukos su minėtais užrakintais konteineriais ir pasipylė komentarai. Čia žmonių nuomonės išsiskyrė: vieni teiravosi, kur „reik dėt šiukšles, nurinktas nuo kapų, kai nuėjęs iki tam skirtų konteinerių randi tokį vaizdelį...“, kiti komentavo, kad rajone ir kituose miesteliuose – Sintautuose, Gelgaudiškyje – konteineriai užrakinti, nes žmonės į konteinerius meta bet ką.

Pakalbintas Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius teigė, kad tikrai tokių priemonių nesiimtų, jeigu žmonės tinkamai rūšiuotų kapinių atliekas.

„Bet kai prie kapinių pastatytuose konteineriuose randi primesta lentų, čiužinių, batų, rūbų, tai belieka atsidusti, kad rūšiavimo kultūra pas mus dar nėra pažengusi. Nesuprantu, kodėl gyventojai nerūšiuoja“, – svarstė seniūnas.

Jis patikino, kad šią savaitę seniūnijos darbuotojai atvažiuos ir Paluobiuose ant žemės sumestas atliekas išrūšiuos. Jo žodžiais, darbuotojai taip kone kas savaitę atvažiuoja išrūšiuoti atliekų, ypač jų padaugėja prieš Motinos, Tėvo dieną, Žolinės šventę.

Ketvirtadienį Griškabūdžio seniūnas dar patikslino, kad minėtose kapinėse pastatys iš medžio drožlių plokščių sukaltą konteinerį, kad gyventojai atliekas mestų į jį, o ne kur papuola.

„Vargo vakarienė su tom kapinių atliekom“, – pripažįsta ir Lukšių seniūnas Vidas Cikana, kuris pasakojo, kad konteinerių nerakina, tačiau konteinerius, primestus visokio šlamšto, darbininkams tenka išversti ant žemės ir atliekas išrūšiuoti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.