Gerokai sumažėjo bedarbių

Balandį rajone gerokai sumažėjo bedarbių. Jei kovą bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų buvo 8,8 proc., tai balandžio pabaigoje rajone bedarbystė sudarė 7,5 proc. – tai mažiausias bedarbių procentas rajone nuo metų pradžios.

Iš viso per praėjusį mėnesį Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyriuje registruota 134 bedarbiai (41 mažiau nei kovą). Mėnesio pabaigoje Šakių rajone buvo 1 tūkst. 331 bedarbis, iš kurių 658 moterys ir 673 vyrai.

Balandį darbdaviai registravo net 85 darbo vietomis daugiau nei kovą – iš viso 218, iš kurių 135 skirtos neterminuotam ir 83 terminuotam darbui.
 
Įdarbinti praėjusį mėnesį pavyko 193 asmenis. Neterminuotai darbą gavo 116 asmenų, terminuotai – 77.

Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones Šakių skyrius balandį nusiuntė 96 asmenis. Daugiausiai iš jų mokysis profesijos (28), pagal remiamo įdarbinimo programas įdarbinti 25 Šakių skyriaus darbo biržos klientai – iš jų net 24 subsidijuojant darbo užmokestį, vienas pagal darbo įgūdžių rėmimo programą. Parama darbo vietoms steigti suteikta vienam bedarbiui. Lengvatinėmis sąlygomis verslo liudijimus kovą įsigijo 79 bedarbiai (22 daugiau nei kovą).

Bedarbių mažėjo visose rajono seniūnijose. Visgi labiausiai nedarbas slegia Žvirgždaičių (11,9 proc.), Barzdų (11,4 proc.), Kudirkos Naumiesčio (11, 2 proc.) ir Plokščių (10,8 proc.) seniūnijas. Mažesnė bedarbystė registruota Slavikų (9,8 proc.) bei Griškabūdžio (9,5 proc.) seniūnijose. Sintautų sen. praėjusį mėnesį buvo 7,3 proc., Gelgaudiškio – 6,9 proc., Šakių –5,8 proc., Sudargo – 5,6 proc., Kidulių 5,5 proc., Lukšių – 5,4 proc. bedarbių nuo darbingo amžiaus gyventojų. Kaip ir ankstesniais mėnesiais, mažiausia bedarbystė fiksuota Kriūkų (3,7 proc.). gerokai, lyginant du paskutinius mėnesius, bedarbių sumažėjo Lekėčių seniūnijoje ir mėnesio pabaigoje buvo 4,1 proc.  

Marijampolės teritorinės darbo biržos nedarbas balandį sudarė 9,2 proc., šalyje bedarbystė buvo 8.6 proc. Šakių rajono bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų praėjusį mėnesį buvo mažiausias visoje apskrityje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.