Po vizito Kelių direkcijoje

Rajono savivaldybės vicemeras Bernardinas Petras Vainius gegužės 24 d. lankėsi Lietuvos automobilių kelių direkcijoje (LAKD). Buvo aptarti įvairūs klausimai, svarbiausia žinia, kurią parvežė vicemeras, kad kitais metais gali prasidėti kelio Kaunas–Zapyškis–Šakiai rekonstrukcijos darbai.

Pasak vicemero B. P. Vainiaus, artimiausiu metu savivaldybė planuoja su LAKD pasirašyti bendradarbiavimo sutartį. Ji reikalinga, kad savivaldybė galėtų įgyvendinti projektus, pavyzdžiui, Kudirkos Naumiesčio ir Gelgaudiškio miestelių tvarkymo projektai stringa, nes tam tikros erdvės priklauso LAKD.
 
„Mums degantis reikalas yra Kudirkos Naumiestyje, paraišką dėl Tilto gatvės rekonstrukcijos pateikti turime jau šį mėnesį. Nei suderinimų, nei sutarčių su Kelių direkcija dar neturime. Artimiausiu metu pasirašysime bendradarbiavimo sutartį ir reikalai, manau, pajudės“, – sakė vicemeras.

Anot B. P. Vainiaus, susitikime su Kelių direkcijos vadovybe buvo keltas klausimas ir dėl kelio Kaunas–Zapyškis–Šakiai rekonstrukcijos. Pasak vicemero, buvo pateikti jau padaryti minėto kelio septynių kilometrų atkarpos kelio dangos įvertinimo rezultatai ir kiti duomenys. Pasirodo, pagal kelio dangos kokybę ir lygį ši kelio Kaunas–Zapyškis–Šakiai atkarpa yra antroje vietoje tarp numatomų rekonstruoti kelių ruožų Lietuvoje, o pagal kitus kriterijus –11-oje.

„Buvom patikinti, kad galime laukti net kitais metais šito kelio rekonstrukcijos“, – patvirtino vicemeras.

B. P. Vainius įvardijo ir dar vieną Kelių direkcijoje keltą klausimą – rajono savivaldybei pasvarstyti dėl regioninių kelių, einančių per Šakių, Gelgaudiškio, Kudirkos Naumiesčio miestus perėmimą savivaldybės žinion.

„Sąlyga iš vienos pusės viliojanti. Kelių direkcija perduotų kapitališkai sutvarkytus kelius ir gatves, tačiau vėliau reikės jau mums juos remontuoti. Tai, manau, yra platesnių diskusijų reikalaujantis pasiūlymas“, – svarstė vicemeras.

Kelių direkcijoje buvo diskutuota ir dėl galimybės Girėnuose įrengti kelio nuovažą į gamybinę zoną. Kaip buvo paaiškinta, pagal regioninio kelio reikalavimus nuovaža negali būti įrengta dėl didelio nuovažų tankumo šioje kelio atkarpoje. Jei kelias pereitų savivaldybės žinion, ši ir spręstų dėl nuovažos įrengimo galimybių.

Vicemeras B. P. Vainius jau antra savaitė apžiūri mūsų rajono kelių ir žvyrkelių būklę. Anot jo, pasiteisino rajono tarybos priimtas sprendimas skirti padidintas lėšas žvyrkelių priežiūrai, vicemero nuomone, kelių būklė šiuo metu yra tikrai nebloga.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.