Nacionaliniame seniūnijų konkurse – ir mūsiškiai

Iki birželio 1 d. Lietuvos seniūnijos teikė paraiškas dalyvauti nacionaliniame konkurse „Valstybę kuriame mes“. Paraiškas konkursui pateikė ir Lukšių, Griškabūdžio bei Kidulių seniūnijos.

Pasak Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos prezidento Kęstučio Vilkausko, paraiškas konkursui pateikė 60 seniūnijų iš visos Lietuvos (o Lietuvoje jų – 545). Seniūnijos galės pretenduoti į vieną iš keturių konkurso nominacijų: „Už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui“, „Už tautinės savimonės puoselėjimą“, „Už kūrybiškumo ugdymą“, „Už saugią Lietuvą“. Kiekviena seniūnija galėjo teikti paraiškas ne daugiau kaip dviem nominacijoms.
 
Lukšių (seniūnas Vidas Cikana) ir Griškabūdžio (seniūnas Saulius Naumavičius) seniūnijos lauks įvertinimo nominacijose „Už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui“ ir „Už tautinės savimonės puoselėjimą“, o Kidulių seniūnija pateikė paraišką nominacijai „Už kūrybiškumo ugdymą“.

K. Vilkauskas teigė, kad komisija pagal pateiktas anketas atrinks iki septynių kandidatų kiekvienai nominacijai, iš viso 28 seniūnijas.

„Jau rudenį atrinktose seniūnijose apsilankysime, kad pasižiūrėtume, koks seniūnijų gyvenimas yra iš tikrųjų ir išrinksime geriausias seniūnijas kiekvienoje nominacijoje“, – kalbėjo K. Vilkauskas.

Konkursą organizuoja Kultūros ministerija su partneriais. Pasak Kultūros ministerijos vyresniosios patarėjos Onos Šaltytės, seniūnijos aprašydamos savo veiklą pristatė ne tik šiuo metu įgyvendinamus projektus, bet ir prisiminė pastarųjų penkerių metų darbus, pasiektus rezultatus.

„Atrinkti geriausias nebus lengva. Šiuo metu komisijos laukia didelis techninis darbas – susipažinti su paraiškose pateikta medžiaga, seniūnijų veiklos aprašymais. Tikimės, kad iš pateiktų anketų matysis seniūnijų augimas, kaip žmonės dirba ir triūsia net ir mažuose miesteliuose“, – teigė ministerijos atstovė.

Konkurso nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti piniginėmis premijomis iškilmingame baigiamajame renginyje 2019 m. vasario mėnesį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.