Artėjančiuose rinkimuose – ne tik vietiniai kandidatai

darbo partija jukna
Nuotr. Darbo partijos kandidatas rudenį vyksiančiuose rinkimuose – buvęs žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna, būtent patirtį žemės ūkyje laikantis savo stiprybe. Jį negausiai susirinkusiems nariams pristatė laikinoji skyriaus pirmininkė Dinara Gudaitienė (antra iš kairės).

Gintarė MARTINAITIENĖ

Ketvirtadienį vakare į susirinkimą rinkosi Darbo partijos Šakių skyriaus nariai. Nors skyrius iki šiol be nuolatinio pirmininko, buvo suplanuota itin gausi darbotvarkė, tačiau, nesusirinkus kvorumui, apsiribota pasikalbėjimu. Be to, pristatytas kandidatas į Seimą neeiliniuose rinkimuose Zanavykų apygardoje – darbiečiams atstovaus ir mūsų rinkėjų palaikymą bandys pelnyti buvęs žemės ūkio ministras, partijos skyriaus pavaduotojas Vigilijus Jukna. Aiškėja ir kitų partijų bei savarankiški kandidatai.

Po visapusiško kvietimo – be kvorumo

Nors susirinkimo darbotvarkėje buvo numatyti net 29 klausimai, tarp kurių ir skyriaus pirmininko bei pavaduotojo, valdybos rinkimai, tačiau nesurinkus kvorumo šių klausimų išspręsti nebuvo galima. Dėl to apgailestavo jau daugiau nei metus laikinai skyriaus pirmininkės pareigas einanti Dinara Gudaitienė. Ji įsitikinusi, kad reikia stiprinti skyrių, reikia aktyvinti veiklą ir eiti į priekį, bet jau kuris laikas nepavyksta išsirinkti nuolatinio pirmininko (anksčiau skyriaus pirmininko pareigas ėjo Kęstutis Šnipas, bet dėl asmeninių priežasčių pareigų atsisakė, prieš tai Šakių skyriui vadovavo Antanas Litvinas). Ir prieš ketvirtadieninį susirinkimą ji manė, kad kvorumas bus, sakė narius kvietusi visapusiškai, tačiau...

„11-os nematau, kurie tikrai žadėjo būti. Visi kviesti visapusiškai, po penkias žinutes siunčiau, visiems perskambinau. Skambinu dabar, jau sako, kad negali“, – aiškino D. Gudaitienė, vėliau patikslinusi, kad skyrius turi 82 narius, tačiau yra 10-ties narių prašymai narystę stabdyti, trys, pasikeitus gyvenamajai vietai, nori pereiti į kitus skyrius.

D. Gudaitienė yra davusi sutikimą būti renkama ir į skyriaus pirmininkės pareigas. Kol kas ji vienintelė kandidatė, tad siūlė nariams pagalvoti, galbūt dar kažką norėtų matyti šiose pareigose. Kitas susirinkimas planuojamas birželio 28 d., tikimasi surinkti trečdalį narių ir, išsirinkus pirmininką bei valdybą, žengti tolyn.

„Mums reikia dirbti, stiprinti skyrių. Laukia rinkimai“, – darbus vardijo kandidatė į skyriaus pirmininko pareigas.

Pristatytas kandidatas

Nors susirinkime nebuvo kvorumo, tačiau esantiems nariams oficialiai pristatytas V. Jukna – skyriaus kandidatas į Seimą. Nors jis pats ne vietinis, tačiau to nelaiko trūkumu ir dėkojo skyriaus valdybai už parodytą pasitikėjimą iškeliant jo kandidatūrą.
„Atvykote kaip svečias, išvažiuojate kaip mūsų kandidatas“, – džiaugėsi laikinoji skyriaus pirmininkė.

Savo kalbą V. Jukna pradėjo ne nuo rinkimų, o nuo bendrų partijos reikalų. Jis džiaugėsi, kad partijai pradėjus vadovauti Viktorui Uspaskich į partiją grįžta nariai, jungiasi ir jaunimas, pakilo ir partijos reitingas. Žinoma, kaip pripažino kandidatas bei Kauno skyriaus Darbo partijos narys, reikia aktyvinti ir dirbti, nes be bendro darbo nebus ir rezultato.

„Nors esu gimęs Kaune, didžiąją gyvenimo dalį esu susiejęs su žemės ūkiu“, – apie save kalbėjo V. Jukna, trumpai apžvelgęs baigtus mokslus, savo karjerą.

2012–2014 m. politikas ėjo žemės ūkio ministro pareigas ir sako iš pareigų nusprendęs trauktis savo noru ir tik dėl asmeninių priežasčių. Dabar, esą joms išsisprendus, yra pasirengęs grįžti į aktyvią politiką. Pasak kandidato, būtent sukaupta patirtis politikoje jam ir leidžia savo patirtį pritaikyti sprendžiant žemės ūkio problemas.

„Turiu minčių, ką reikia daryti regionuose. Kandidatuoju, nes noriu išnaudoti savo patirtį žmonių gerovei, juos atstovauti“, – sakė V. Jukna.

Būtent patirtį žemės ūkyje kandidatuodamas žemdirbiškame krašte jis ir laiko vienu didžiausių privalumų.

„Svarbu, kad konkuruotume idėjomis, mintimis. Kviesiu atvirai diskusijai prisiimdamas asmeninę atsakomybę už savo pažadus, kad kuo mažiau vietos būtų populizmui, nes žmonės pavargo nuo tų rietenų, ką kiekvieną dieną matome“, – apie artėjančius rinkimus kalbėjo Darbo partijos kandidatas, žadėjęs vizitus į seniūnijas, artimiausiuose planuose – aktyvus dalyvavimas šventėje „Apkabink savo kraštą“.

Yra daugiau nevietinių kandidatų

Lietuvos socialdemokratų kandidatu Zanavykų apygardoje bus taip pat nevietinis žmogus – Kauno rajono savivaldybės vicemeras Paulius Visockas. Tiesa, VRK duomenų apie jį kol kas neregistruota.

„Kadangi apygarda susidaro ne tik iš Šakių, bet ir Vilkaviškio bei Kauno rajonų, tik Kauno rajonas iškėlė minėtą kandidatą, tai, ko gero, jis ir bus. Šakiuose niekas nenorėjo ir nesutiko kandidatuoti“, – sakė Lietuvos socialdemokratų Šakių skyriaus pirmininkas Viktoras Lebedžinskas, atskleidęs, kad tarp galimų kandidatų buvo tarybos nariai Raminta Jakelaitienė, Martinas Eimutis.

Savo apsisprendimą kandidatuoti rinkimuose patvirtino ir iš Seimo pasitraukęs Mindaugas Bastys. Jis pripažino, kad kandidatuos kaip savarankiškas kandidatas ir artimiausiu metu priduos dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).

„Turėjau pravesti nemažai pokalbių su rinkėjais, rėmėjais. Man labai svarbu, kad sužinočiau nuotaiką, o ta nuotaika tokia, kad tie, kurie mane pažįsta, nori, kad atstovaučiau jų interesams ir nepalikčiau politikos“, – apsisprendimą motyvavo M. Bastys, pabrėžęs, kad jis nebuvo iš Seimo pašalintas, o pats padėjo mandatą.

Būtent šis jo žingsnis ir išsaugojo galimybę pakartotinai dalyvauti rinkimuose. Konstitucinis teismas konstatavo, kad M. Bastys sulaužė priesaiką ir pažeidė Konstituciją, nuslėpdamas ryšius su buvusiu KGB darbuotoju.

M. Bastys jau parengęs ir Europos žmogaus teisių teismui pateikęs skundą dėl Lietuvoje pažeistų jo teisių, be to, kai kurie Konstitucinio Teismo teisėjai esą nebuvo objektyvūs, turėjo nusišalinti nuo bylos.

Pirmoji apie savo apsisprendimą dalyvauti neeiliniuose rinkimuose yra pranešusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narė Irena Haase. Nors VRK užsiregistravusi ir Lietuvos ir valstiečių žaliųjų sąjunga, tačiau Šakių skyriaus pirmininkas Raimondas Januševičius sako, kad galutiniai sprendimai dėl kandidato bus priimti iki liepos 13 d. Būtent ši diena yra paskutinė, kai VRK turi būti pristatyti pareiškiniai politinės kampanijos dalyvių dokumentai, o iki birželio 23 d. politinės kampanijos dalyviai turi registruotis.

Rinkimai į Seimą Zanavykų apygardoje vyks rugsėjo 16 d.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.