Į susitikimus su valdžia rinkosi vangiai

Praėjusią savaitę baigėsi kelis mėnesius trukęs laikotarpis, kai rajono meras Edgaras Pilypaitis kartu su pavaduotoju Bernardinu Petru Vainiumi važinėjo po seniūnijas ir pristatinėjo gyventojams praėjusių metų savo ir tarybos narių veiklos ataskaitas. Anot rajono vadovo, jis tikėjosi, kad į susitikimus ateis ir savo nuomones išsakys daugiau rajono gyventojų.

Kaip sakė meras, susitikimų įvyko daugiau negu rajone yra seniūnijų, nes kai kurios bendruomenės kvietėsi ir atskirai. Visi susitikimai, anot mero, vyko nedarbo metu arba bendruomenės prašymu jiems patogesniu laiku. Tačiau ir tai nepadėjo į susitikimus pritraukti kuo daugiau rajono gyventojų ir išklausyti jų pageidavimų. Labiausiai merą nustebino Šakių miesto gyventojų neaktyvumas – į susitikimą atėjo vos 12 žmonių, o iš viso į rajono vadovo ir gyventojų susitikimus atėjo 406 gyventojai. Kaip sako E. Pilypaitis, nežinia, ar tokį mažą aktyvumą lėmė informacijos sklaidos stoka, ar nemokėjimas pakviesti, ar žmonės tiesiog politika nusivylę. Iš viso į susitikimus atėję gyventojai merui pateikė 91 klausimą. Apibendrinus juos galima sakyti, kad gyventojams labiausiai rūpi rajono kelių ir žvyrkelių priežiūros klausimai, vandens būklė ir jo kokybės gerinimas bei mokyklų ir bendruomeninių namų likimas. Taip pat vienoje seniūnijoje labai opus klausimas dėl kredito unijos Zanavykų bankelio padalinio uždarymo. Kaip sako pats rajono vadovas, ne į visus gyventojų klausimus galėjo atsakyti jis arba dažnai į susitikimus jį lydėjęs mero pavaduotojas, nes kai kuriuos reikalus sprendžia tam tikri savivaldybės specialistai. Tačiau, anot mero, gyventojams rūpimi klausimai bus pateikti atsakingiems savivaldybės specialistams jau netrukus.
 
Apibendrinęs savo susitikimus su gyventojais, meras apgailestavo, kad susitikti su valdžios atstovais atėjo palyginus nedidelis gyventojų skaičius ir mano, kad ateityje skleisti daugiau informacijos apie susitikimus turėtų bendruomenių vadovai, seniūnai. Taip pat E. Pilypaitis žada rudenį, pasibaigus rinkimų karštinei, vėl važiuoti per seniūnijas ir susitikinėti su žmonėmis, pažiūrėti, kokie darbai padaryti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.