Ugnis suniokojo ūkinį pastatą

gaisras3
Nuotr. Gaisras Totorviečių kaime nuniokojo ūkininkui priklausančio ūkinio pastato priestatą – sandėlį.


Liepos 3-iosios naktį Šakių rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gavo pranešimą, kad Totorviečių kaime (Kudirkos Naumiesčio seniūnija) dega ūkiniai pastatai. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams atvira liepsna degė ūkinės paskirties pastato priestato stogas.
 
Gaisrą vidury nakties pastebėjo vietinis gyventojas, iš karto apie tai pranešęs ūkininkui, kuriam priklauso anksčiau buvusi ferma, dabar ūkininko naudojama kaip sandėlys ir dirbtuvės. Kaip pasakojo Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Rolandas Pavalkis, sužinojęs apie gaisrą savo garažuose, ūkininkas pats šoko į kieme stovėjusį traktorių su vandens cisterna ir atvykęs į vietą darė viską, kad ugnis neišsiplėstų per visą pastatą, nes degė tik pastato priestatas.

Deja, priestate ugnis jau buvo įsisiautėjusi – liepsnos pasiglemžė 100 kv. m stogo, sudegė 200 l skystų trąšų, 200 l chemikalų. Išdegė priestate esanti pagalbinė patalpa, sudegė įrankiai, sprogo dujų balionas. Ugniagesiams ir ūkio savininkui nuo ugnies pavyko išgelbėti 100 t grūdų, 20 t trąšų, 100 kub. m medienos. Šeimininkui pavyko laiku išvaryti viduje stovėjusį krautuvą, kurį liepsnos kėsinosi pasiglemžti.

Kol kas gaisro priežastis neaiški, aplinkybės tiriamos, tačiau neatmetama versija, kad gaisras galėjo kilti dėl elektros instaliacijos gedimo, nors, anot ugniagesių gelbėtojų, pastate jau buvo pradėta vedžioti signalizacija ir įrenginėjami priešgaisriniai davikliai.

Iš viso šįmet rajone jau kilo 69 gaisrai, iš jų septynis kartus degė ūkiniai pastatai. Gyvenamuosiuose namuose nuo metų pradžios gaisrai kilo 15 kartų, nuo metų pradžios jau degė 8 transporto priemonės ir 10 kartų ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti žolės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.