Rinksimės iš aštuonių

Liepos 13 d. pasibaigė keliamų kandidatų į Lietuvos Respublikos Seimą vienmandatėje Zanavykų rinkimų apygardoje pareiškinių dokumentų pateikimas. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad keliami aštuoni kandidatai (anksčiau skelbta, kad kandidatų bus 11).
 
Pareiškinius dokumentus VRK ir apygardos rinkimų komisijai pateikė Darbo partija (kandidatas Vigilijus Jukna), Lietuvos centro partija (kandidatė Laura Radzevičiūtė), Lietuvos socialdemokratų partija (kandidatas Paulius Visockas), Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai (kandidatė Irena Haase), Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (kandidatas Haroldas Glauzeris), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (kandidatas Giedrius Surplys), save išsikėlę kandidatai Mindaugas Bastys ir Mindaugas Tarnauskas.

Šiems asmenims išduoti popieriniai vardiniai rinkėjų parašų rinkimo lapai. Zanavykų rinkimų apygardos rinkėjai gali VRK nustatyta tvarka savo parašais paremti ir elektroniniu būdu Rinkėjo puslapyje.

Parašų rinkimų lapai turi būti grąžinti juos išdavusiai rinkimų komisijai ne vėliau kaip iki rugpjūčio 7 d. Juos komisija patikrina ne daugiau kaip per 10 dienų.

Seimo rinkimų įstatymas numato, kad rinkimuose dalyvaujančius kandidatus VRK turi paskelbti iki rugpjūčio 17 d. Pažymėtina, kad teisės aktai numato ir pareiškinių dokumentų atšaukimo galimybę. Kandidatas juos gali atšaukti iki rugpjūčio 19 d.

2018 m. rugsėjo 16 d. vyks nauji rinkimai į Lietuvos Respublikos Seimą vienmandatėje Zanavykų rinkimų apygardoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.