Tikisi įsikelti iki rugsėjo

naslaiciu butas - tarnausko foto
Nuotr. Sudėjus naujus langus dar teks tvarkyti ir buto vidų, tačiau tikimasi, kad naujakuriai – močiutė su dviem našlaičiais – į jį galės įsikelti iki rugsėjo.


Praėjusių metų gruodžio pradžioje Gelgaudiškyje tragiškai baigėsi gaisras, kai žuvo jauna motina, o našlaičiais liko du mažamečiai. Jau tuomet skelbėme, kad daugelį sujaudinusi istorija sutelkė svetimam skausmui neabejingus žmones, kurie aukojo, kad mažamečiai turėtų geresnes gyvenimo sąlygas. Kilnūs užmojai vis labiau įgauna realų vaizdą ir tikimasi, kad iki rugsėjo 1-osios mažamečiai su juos globojančia močiute įsikels į naujus namus.

Šią savaitę fondo „Gera dalytis“, kuris ir iniciavo paramos rinkimą, steigėjas tarybos narys Mindaugas Tarnauskas pasidžiaugė, kad darbai juda į priekį, nupirktame bute vyksta remontas.

„Ačiū kiekvienam, kurie prisidėjo, prisideda ir dar prisidės“, – savo socialinėje paskyroje rašė M. Tarnauskas.

Labdaros fondo valdytoja Inesa Viliūšienė patikino, kad bute keičiami langai, dar reikės ištapetuoti kambarių sienas, kapitalinio remonto reikalavo vonios kambarys, prastos buvo ir grindys. Tačiau prie remonto darbų, pasak I. Viliūšienės, noriai prisideda pati močiutė, visomis išgalėmis talkina ir jos šakietis brolis. Manoma, kad per vasarą pavyks užbaigti būtiniausius darbus ir iki rugsėjo 1-oios vaikai su močiute galės įsikelti į jiems nupirktą dviejų kambarių butą. Daugelis baldų yra suaukota ir laukia, kada galės pasitarnauti naujiems savo šeimininkams – yra rezervuotas ne tik puikios būklės jaunuolio baldų komplektas su dviaukšte lova, spinta ir stalu, komoda, bet ir virtuvinis komplektas su virykle, kiti daiktai. I. Viliūšienė sako, kad dar likę ir suaukotų pinigų, tad jeigu ko nors trūks, nupirks.

Laikinai butas įregistruotas fondo vardu, tačiau neatsisakoma minties, kad jis turėtų atitekti vaikams, tačiau tam reikia teismo leidimo, kurį viliamasi gauti, kai močiutei bus suteikta nuolatinė globa.

Po tragiško įvykio atkreiptas dėmesys, kad močiutės gyvenimo sąlygos netinkamos globoti vaikus – namo sienos apgriuvusios, ištrupėjusios, įsimetęs pelėsis, reikia tvarkyti ne tik būstą, bet šeimai trūksta ir įvairių buities daiktų.

Dėl pagalbos teikimo šeimai savivaldybės administracijoje buvo suorganizuotas ne vienas posėdis ir spręsta, kaip labiau pagelbėti. Galiausiai iš fondo „Gera dalytis“ surinktų lėšų nupirktas butas Gelgaudiškyje, kuriame, jį sutvarkius ir įsikurs mažamečiai su močiute.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.