Gyventojai nori saugesnės ir patogesnės aplinkos

daugiabutis
Nuotr. Kad ateityje Vytauto g. 21 namo kiemas ir aplinka būtų sutvarkyta, galbūt galėtų prisidėti ir šio 40-ties butų namo gyventojai.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Nors mieste renovuotas jau ne vienas daugiabutis namas, tačiau prie pastatų esančios teritorijos vis dar nesutvarkytos. Vytauto gatvės 21 numeriu pažymėto daugiabučio namo gyventojai kreipėsi į rajono savivaldybę su prašymu rasti lėšų praplėsti aikštelę prie namo, kad gyventojai turėtų kur statyti automobilius, sutvarkyti prie namo esantį šaligatvį, žaliąją zoną.

Šis namas dalyvavo Šakių rajono daugiabučių namų energinio efektyvumo didinimo programoje ir buvo atnaujintas.

„Nuo namo renovacijos atlikimo praėjo treji metai. Daugiabutis gyvenamasis namas dabar yra estetiškas, tvarkingas ir bene daugiausiai iš visų renovuotų daugiabučių gyvenamųjų namų Šakių rajone taupantis šilumos energiją šildymo laikotarpiu. Gaila, bet tvarkingumu, estetiškumu ir praktiškumu šio namo kiemo aikštelė ir šaligatviai pasigirti negali“, – kreipimesi į rajono vadovus ir tarybą rašo namo gyventojai.

Prie minėto daugiabučio pasitikusi šio namo gyventoja Margarita Balaševičienė pirmiausiai parodė duobėtą įvažiavimą, kuriuo naudojasi dar ir Vytauto g. 17 bei 19 namų gyventojai.

„Asfaltas nelygus, duobes tik užlopo. Kiemo aikštelės danga taip pat suskilinėjusi, asfaltas iškilnotas“, – rodė gyventoja seniai netvarkytą teritoriją.

Pasak jos, dar labiau aikštelės danga pablogėjo po pastato modernizavimo, kuomet čia važinėjo įvairi sunkiasvorė technika, kuri atgabendavo medžiagas namo atnaujinimui.

M. Balaševičienė įvardijo ir kitą problemą – namo gyventojai neturi kur statyti automobilių. Anot jos, kadangi aikštelė nedidelė, tai namo gyventojai automobilius priversti statyti ant pagrindinio įvažiavimo į daugiabučių namų kiemus arba ant šaligatvių.

„Ant vieno kieme buvusio šaligatvio po lietaus duobėse nuolat telkšo balos. Šaligatvio vietoje namui priklausančią aikštelę galima būtų praplėsti, ženklinimo linijomis pažymėti automobilių stovėjimo vietas, nes automobilius žmonės stato net po langais, ant šaligatvio, kur reikia vaikščioti. Tai viena kaimynė gėlių vazoną pastatė, kad po langais automobilio nestatytų ir ypač žiemą nereiktų kvėpuoti šildomo automobilio išmetamomis dujomis“,– pasakojo pašnekovė.

Be to, pasak jos, susidaro ir automobilių spūstys, nes žmonės atvažiuoja į Vytauto g. 17 name įsikūrusią D. Zaleskienės ambulatoriją.

Moteris sakė labiausiai bijanti, kad atsitikus nelaimei per kieme stovinčius automobilius neįvažiuos specialiosios tarnybos. M. Balaševičienė namo gyventojų vardu prašė, kad savivaldybė rastų lėšų sutvarkyti aikštelės ir namo kieme esančio šaligatvio dangą, kuria, anot jos, šiuo metu vaikščioti labai nesaugu.

Namo kieme nėra ir vaikų žaidimo erdvės, todėl, pasak gyventojų, mažamečiai vaikai dažnai žaidžia kiemo važiuojamojoje dalyje, tad reikėtų ir saugios žaidimų aikštelės.

M. Balaševičienė teigė girdėjusi, kad kitų mieste renovuotų namų infrastruktūrą savivaldybė jau planuoja sutvarkyti.

Tai patvirtino ir rajono savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis.

„Yra biudžete numatytos lėšos įvažiavimų į kiemus dangų atstatymui ir automobilių aikštelių praplėtimui. Netrukus darbai bus pradėti prie Šaulių g. 18 esančio daugiabučio, vėliau ir V. Kudirkos g. 91 ir 82 daugiabučių kiemuose“, – teigė A. Šlėderis.

Anot jo, jis susipažino su Vytauto g. 21 namo gyventojų prašymu ir prasitarė, kad jei šiais metais atliks lėšų nuo numatytų darbų Šaulių ir V. Kudirkos gatvėse, galbūt metų gale ateis eilė ir Vytauto g. 21 namui.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.