Kokia seniūnija – tokia ir žmonių bendruomenė

seniunai cikana
Nuotr. Kaip susirinkime patvirtino  seniūnai, ir kai kuriose kitose seniūnijose darbuotojai priima žmones antrame aukšte.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Rugpjūčio 7 d. vykusiame seniūnų pasitarime savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ilona Šeflerienė išsakė keletą minčių apie seniūnijų pastatų pritaikymą gyventojams, kalbėjo apie tai, koks įvairiapusis turėtų būti seniūno darbas. Ji pasiūlė seniūnams, kad dėl gyventojų patogumo, kuo daugiau seniūnijų darbuotojų dirbtų pirmuose seniūnijų pastatų aukštuose.

Administracijos direktoriaus pavaduotoja I. Šeflerienė po apsilankymo Kriūkų seniūnijoje stebėjosi, kodėl seniūnijos darbuotojai ir biblioteka įsikūrę antrame aukšte, kai šildomas pirmas aukštas, kuriame yra tik paštas, dirbantis vos dvi valandas per dieną.

„Nuvažiavusi į Kriūkų seniūniją, į antrą aukštą vos pati užropojau. Ar per šitiek metų neiškilo problema, kad pas socialinius darbuotojus, sėdinčius antrame aukšte, žmonėms reikia užlipti laiptais?“ – klausė I. Šeflerienė.

Kadangi Kriūkų seniūnė Ona Rakauskienė šiuo metu atostogauja, apie tai kalbėjomės su ilgamete seniūnijos darbuotoja, sekretore Anele Mockaitiene. Ji pasakojo, kad Kriūkų seniūnijos pastatas projektuotas apie 1975 metus, jau tada antrame aukšte įsikūrė tuometinis vykdomasis komitetas, vėliau – seniūnijos darbuotojai. Pasak A. Mockaitienės, į seniūniją besikreipiantys vyresnio amžiaus žmonės prieš ateidami dažniausiai paskambina.

„Niekada neliepiame gyventojui lipti į antrą aukštą. Mūsų darbuotojai dažniausiai nulipa žemyn, pasikalba su žmonėmis ir visos paslaugos yra suteikiamos. O jeigu reikia, seniūnė nuvažiuoja pas gyventoją į namus. Gal tai ir ne išeitis. Bet turiu pasakyti, kad žmonių seniūnijoje mažėja, besikreipiančių taip pat“, – teigė A. Mockaitienė.  

Šiuo metu pirmame aukšte yra paštas, meno kolektyvų repeticijų salė, plačiajuosčio interneto tinklas. Liko ir tuščios patalpos, kuriose buvo Zanavykų bankelis.

„Jei rajono valdžia mano, kad yra galimybių perkelti mus žemyn, mes nieko prieš, tik tam bus reikalingos nemenkos lėšos“, – sakė 35-erius metus seniūnijoje dirbanti A. Mockaitienė.

Kaip susirinkime patvirtino  seniūnai, ir kai kuriose kitose seniūnijose darbuotojai priima žmones antrame aukšte.

I. Šeflerienė dar paminėjo, kad sulaukė pastabos iš Gelgaudiškio neįgaliųjų, nes prie seniūnijos yra įrengtas pandusas, tačiau nėra turėklo. Be to, sunkiai atsidaro seniūnijos durys.

„Kalbame apie neįgaliųjų integraciją. Jeigu vienai dienai turime pritaikyti neįgaliesiems rinkimų apylinkių patalpas, o į seniūnijas žmonės kreipiasi kasdien, tai jos seniai turi būti pritaikytos“, – pastebėjo I. Šeflerienė ir pasiūlė seniūnams pagalvoti, kaip būtų galima daugiau darbuotojų kabinetų įrengti pirmuose pastatų aukštuose.

I. Šeflerienė pasidalijo ir kitomis mintimis, kilusiomis apsilankius seniūnijose. Pasak jos, ypač gera dvasinė atmosfera vyrauja Plokščių seniūnijoje.

„Aš visada sakau, koks seniūnas, tokia ir visa bendruomenė. Jei, pavyzdžiui, seniūnas sutinka su bendruomene, tai bendruomenė visada randa gerą žodį pasakyti apie seniūną. Tai labai jaučiu, kai lankausi seniūnijose. Noriu pasakyti, kad jūs esate ne tik kaimo žolės pjovėjai ar krūmų genėtojai, bet ir tie gerieji ambasadoriai, kurie vienija ir jungia savo gyventojus. Ir kai reikės jums užtarimo iš gyventojų, jūs jį gausite. Bet jeigu jūs pykstatės su gyventojais, tai užtarimo negausite. Turbūt per visą ilgą savo darbo patirtį visi tai žinot“, – samprotavo I. Šeflerienė ir pridūrė, kad ateityje, jei turės pastabų dėl seniūnų darbo, ne viešins problemą, o aptars asmeniškai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.