Siūlo vaiko pinigus didinti nuo 30 iki 50 eurų

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nuo ateinančių metų siūlo išmoką vaikui padidinti nuo 30 iki 50 eurų. Tam iš valstybės biudžeto papildomai reikėtų skirti apie 130 mln. eurų.

Taip pat siūloma suvienodinti papildomai skiriamos išmokos vaikui dydį vieną ar du vaikus auginančioms nepasiturinčioms šeimoms, kurių pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės negu 183 eurai, ir šeimoms, auginančioms tris ir daugiau vaikų. Jeigu siūlymams būtų pritarta, prie universalios 50 eurų išmokos vaikui nepasiturinčioms šeimoms ir šeimoms, auginančioms tris ir daugiau vaikų, papildomai būtų mokama vienodo dydžio 20 eurų išmoka už kiekvieną vaiką.
 
Šiuo metu papildomai mokamos išmokos dydis priklauso nuo vaikų amžiaus: nuo gimimo iki 2 metų mokama 28,50 eurų, nuo 2 iki 18 metų ir vyresniems, kurie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, – 15,2 euro išmoka per mėnesį.

„Kaip ir žadėjome anksčiau, vaiko pinigai kitais metais didės iki 50 eurų už kiekvieną vaiką. Šis siūlymas pateiktas turint labai aiškų tikslą – norime sumažinti vaikų patiriamą skurdą ir padėti visoms šeimoms, auginančioms vaikus. Sakydamas „visoms šeimoms“ noriu pabrėžti šios išmokos visuotinumą, kuris reiškia, kad visi vaikai turi gauti tam tikras paslaugas ar išmokas nepaisant fakto, kokioje šeimoje gimė“, – teigia socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Siūlymams įgyvedinti iš valstybės biudžeto papildomai reikėtų skirti apie 130 mln. eurų. Per pirmąjį šių metų pusmetį vaiko pinigams mokėti išleista apie 83 mln. eurų. 2018 m. rugpjūčio 14 d. duomenimis, vaiko pinigai bus skirti 485 tūkst. vaikų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.