Viesulas niokojo ir kelio ženklus

kelio zenklas vailokacio
Nuotr. Kelyje Jurbarkas–Šakiai–Pilviškiai, ties Bridžių kaimu, gūsingas vėjas nuvertė kelio ženklą, žymintį kryptį į signataro Jono Vailokaičio tėviškę.


Rugpjūčio 14 d. per rajoną praūžęs smarkus vėjas pridarė daug žalos – ant kelių virto medžiai, kai kuriems rajono gyventojams nutrūko elektros energijos tiekimas, sugadinti ir keli kelio ženklai.
 
Iš karto po smarkios audros kelyje Jurbarkas–Šakiai–Pilviškiai, ties Bridžių kaimu, gyventojai pastebėjo nuverstą ir apgadintą kelio ženklą, kuris žymi kryptį į signataro Jono Vailokaičio tėviškę Pikžirnių kaime. Žmonės netgi svarstė: ar ženklą galėjo nuversti vėjas? O gal tai autoįvykio pasekmė?

VĮ „Šakių kelių tarnyba“ vadovas Antanas Pauliukevičius sako, kad ženklas, žymintis lankytiną vietą, rajone dabar yra ne vienintelis nuniokotas smarkaus vėjo. Apgadintas ir greta esantis kelio ženklas, kuris rodo kelio kryptį Lukšiai – Sintautai. Abiejų šalia vienas kito esančių kelio ženklų skydai ir atramos nukentėjo, tačiau signataro tėviškę žymintis ženklas yra didesnis, todėl jis ir neatlaikė smarkių vėjo gūsių.

Be šių dviejų ženklų rajone buvo dar keletas apgadintų smarkaus vėjo, tačiau tarnybos vadovas sako, kad kitą savaitę visi ženklai bus sutvarkyti ir atstatyti, kaip priklauso.

Minint atkurtos Lietuvos šimtmetį, šį pavasarį tarnyba sutvarkė, atnaujino arba naujai pastatė ženklus, žyminčius kelius į visų trijų iš mūsų rajono kilusių Nepriklausomybės akto signatarų tėviškes. Tokio kelio ženklo pastatymas „Šakių kelių tarnybai“ pernai atsiėjo apie 200 eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.