Pasibėdojo Kazlų Rūdoje

Praėjusią savaitę Kazlų Rūdoje vykusiame Marijampolės regiono plėtros tarybos posėdyje dalyvavo ir mūsų rajono vadovai. Be eilinių posėdžio klausimų, su susitikime dalyvavusiu naujuoju vidaus reikalų viceministru Arūnu Gražuliu aptartas ir bendras požiūris į regionus. Tiksliau, nepožiūris.

Meras Edgaras Pilypaitis retoriškai teiravosi, apie kokią regioną plėtrą galima kalbėti, kai į sąrašus galima įtraukti tik tuos projektus, kurie jau gavę finansavimą. Juk ir rengiant strategijas yra tik nusimatomi vystytini, būtini dalykai, tačiau be finansavimo tu nieko negali padaryti. Netgi jau numačius finansavimą, kaip buvo su Zyplių dvaro svirno projekto pinigais, projektui žlugus, pinigai ne tik kad nebuvo palikti apskrityje, bet atiduoti visai kitiems regionams. Ir nežiūrint to, kad tokiam sprendimui prieštaravo Regiono plėtros taryba.
 
„Tai apie kokią plėtrą ir požiūrį į regionus mes galim kalbėti?“ – ne kartą retoriškai teiravosi meras.

Pasak jo, ir su viceministru vykęs pokalbis buvo labiau tik retorinio pobūdžio pasibėdojimas, viliantis, kad regionai ministerijos nebus pamiršti ir bus įtraukti į visus strateginius dokumentus.

„Jis daug ką supranta. Tos visos metodikos prasilenkia su gyvenimu, bet jas reikia keisti. Visada prašom visų atvykstančių viceministrų, kad jūs perduokite ministrams tai ir tai, kad reikia daryti tą ir tą...“ – mintimis po posėdžio dalijosi meras.

Jis sakė, kad išties neramina požiūris, jog ateities perspektyvoje kalbama apie Lietuvą kaip apie vieną didelį regioną, ir tas netolygumas didelis ir jaučiamas.

Meras, kalbėdamas apie bendrą Marijampolės apskrities vaizdą pagal projektų įgyvendinimo tempus, pinigų panaudojimo dydžius, minėjo, kad respublikos lygiu esame per vidurį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.