Ant seniūnų pečių guls ir saugaus eismo akcijos?

kvietkauskiene
Nuotr. Lietuvos automobilių kelių direkcijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė ir Saugaus eismo akcijų kuratorė Natalija Kvietkauskienė kvietė rajono seniūnus prisidėti prie kasmet organizuojamų Saugaus eismo akcijų savo seniūnijose.

Rugsėjo 4 d. Šakių savivaldybėje viešėjo Lietuvos automobilių kelių direkcijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Natalija Kvietkauskienė, kuri šiuo metu kuruoja dalį Lietuvos regionų kasmet vykdomų Saugaus eismo akcijų. Viešnia atvyko į seniūnų pasitarimą, norėdama išgirsti, su kokiomis eismo saugumo problemomis seniūnai susiduria mūsų rajone, kokie šiuo klausimu būtų jų pageidavimai ar pastebėjimai.
 
Kaip žinia, Saugaus eismo diena mūsų šalyje minima balandžio 6 d., kada visoje šalyje vykdomos įvairios švietėjiškos akcijos, į kurias stengiamasi įtraukti kuo daugiau visuomenės narių, o ypač vaikų. Paprastai tų akcijų metu būna primintos saugaus elgesio keliuose taisyklės, platinamos priemonės su šviesą atspindinčiais elementais. Taip pat viešnia priminė, kad spalio paskutinė savaitė yra atšvaitų diena, kai įvairių akcijų metu stengiamasi jaunajai kartai išdalinti kuo daugiau atšvaitų. Vyriausioji specialistė N. Kvietkauskienė sako, kad Kelių direkcija planuoja jau kitų metų biudžetą, todėl būtų gerai sužinoti jau dabar mūsų rajono poreikius rengiant įvairias akcijas, susijusias su eismo saugumu. Tačiau mūsų seniūnijų seniūnai sako, kad šias akcijas rajone organizuoja ir vykdo daugiausia bendruomenių nariai ir jiems mielai talkina rajono Bendruomenių pareigūnė Aušra Mockevičiūtė, todėl pirmiausia reikia klausti jų, o ne seniūnų. Be to, rajone buvo nusistovėjusi praktika, kai atšvaitus vaikams mokyklose dalindavo policijos pareigūnai kartu su Marijampolės regiono Kelių tarnybos atstovais. Šios tarnybos, kaip žinia, dabar nebeliko, todėl akcijų koordinavimą perėmė Kelių direkcija. Į seniūnų pasitarimą atvykusi direkcijos atstovė leido aiškiai suprasti, kad atšvaitų dalijimu savo bendruomenėse nuo šiol turėtų rūpintis patys seniūnai, inicijuodami akcijas, o ne laukti, kol kas nors atvyks ir tai padarys už juos.

N. Kvietkauskienė sako, kad statistika rodo, jog keliuose kasmet daugiausia nukenčia senjorai arba atokesniuose kaimuose gyvenantys žmonės, kurie išeina į regioninės reikšmės kelius tamsiu paros metu be atšvaitų. Todėl, viešnios manymu, prevencija provincijoje yra labai svarbi.

Lukšių seniūnas Vidas Cikana Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovės paklausė, kada bus jo seniūnijoje ant valstybinės reikšmės pagrindinio kelio bent jau elementariausios pėsčiųjų perėjos nudažytos, kad matytųsi ženklinimas, to jis prašo jau ne pirmus metus. Be to, kaip sako seniūnas, tuo keliu kasdien pravažiuoja Šakių kelių tarnybos darbuotojai, tai nejaugi jie nemato, kad perėjos ženklinimo beveik nematyti? Tačiau į tokius ir kitus seniūnų inžinerinius klausimus specialistė nebuvo nusiteikusi šio susitikimo metu atsakinėti ir pasiūlė seniūnams kreiptis elektroniniais laiškais tiesiai į Kelių direkciją, nes N. Kvietkauskienė atvykusi į rajoną  tik sužinoti, kokios saugaus eismo prevencinės akcijos čia vykdomos, o ne kalbėtis seniūnams opiomis regioninius kelius liečiančiomis temomis.  

Galų gale seniūnų susitikimas su direkcijos atstove baigėsi tuo, kad ji išdalino atvežtas knygutes, kurios skirtos švietėjiškai prevencinei veiklai, susijusiai su saugaus  eismo taisyklėmis, bei atšvaitus, tušinukus ir kitas kanceliarines priemones, kurios skatintų seniūnus ir seniūnijų darbuotojus pamąstyti apie eismo saugumo akcijų inicijavimą seniūnijose.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.