Iniciatyvių tėvelių dėka – žaidimų aikštelė vaikams

zaidimu aikstele vaikai
Nuotr. Vaikų žaidimo aikštelėje veiklos gali rasti ir patys mažiausi, ir vyresni.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Šakių miesto Vytauto g. 19 ir 21 daugiabučio namo jauni, iniciatyvūs gyventojai patys įrengė žaidimų aikštelę savo vaikams.

Šakių mieste vienas po kito renovuojami daugiabučiai, tačiau nė vieno iš jų kieme nėra žaidimų erdvių vaikams, nebent dar nuo sovietinių laikų esantys keli vaikų žaidimams skirti įrenginiai – karuselė ar čiuožykla.

Iniciatyvos įrengti vaikams žaidimų erdvę ėmėsi Vytauto g. 19 ir 21 namo gyventojai, vienas iš pagrindinių iniciatorių  – jau beveik penkeri metai viename iš šių namų gyvenantis Vaidas Zimnickas. Anot dviejų mažamečių vaikų tėvo, jis, kaip ir daugelis tėvų, buvo nepatenkintas, kad atžaloms kieme nėra kuo užsiimti, todėl jau prieš kelerius metus jis įrengė kieme smėlio dėžę, pastatė kelis suoliukus.

„Noras kažką daryti daugiau prasidėjo nuo to, kai ėjau pas namo gyventojus rinkti parašų dėl namo renovacijos. Tačiau į renovacijos traukinį įšokti nespėjom, nes dabar, kaip suprantu, mieste vyks tik kvartalinis daugiabučių atnaujinimas. O dar ir atvykusių rajono vadovų pasakymas, kad vaikų žaidimų aikštelės įrengimui iš savivaldybės lėšų galime tikėtis tik po namo renovacijos, kad apskritai tam lėšų nelabai yra... Bet rankų nenuleidome, o nuo pavasario ėmėmės įgyvendinti užsibrėžtą tikslą – įrengti kieme vaikams žaidimų erdvę“, – pasakojo V. Zimnickas.

Per abu Vytauto gatvės daugiabučius yra 40 butų, kuriuose gyvena ne tik jaunos šeimos, bet ir vyresnio amžiaus žmonės. Prie vaikų aikštelės įrengimo idėjomis ir finansiškai prisidėti ruošiasi abiejų Vytauto g. namų gyventojai: iš pradžių atsiliepė apie 10 tėvelių, taip pat iniciatyvą palaikė ir gyventojai, pas kuriuos dažnai atvyksta paviešėti anūkai. Tiesa, pasak Vaido, kol kas visas žaidimų aikštelės išlaidas (daugiau kaip 800 eurų) padengė jis ir tikisi, kad prie šio gražaus projekto įgyvendinimo prisidės ir kitų vaikučių tėveliai.

„Džiaugiuosi, kad suskubo pagelbėti ir aikštelės gamybos ėmėsi pažįstamas girėniškis Ramūnas Šimaitis. Po darbo vakarais ir aš skubėdavau padėti, dažiau, dariau žaidimų aikštelės įrangą kaip savo vaikams ir tikrai daug meilės įdėjau. Gamindami įrangą labai žiūrėjom, kad vaikams žaisti būtų saugu“, – atviravo Vaidas.

Ir štai dviejų vyrų dėka pievelėje tarp daugiabučių iškilo dviejų aukštų namas su pirmajame aukšte įrengtais suoliukais ir staliuku, kur vaikai gali atsisėsti ir piešti. Į antrą aukštą vaikai gali užlipti virvinėmis arba medinėmis kopėtėlėmis ir nusileisti čiuožykla. Iš vieno šono dar buomu galima perlipti, kitame šone pakabintas hamakas bei sūpuoklės net patiems mažiausiems vaikams.

„Yra idėja dar nedidelę krepšinio lentą pritvirtinti. Plėstis yra kur ir sumanymų turim. Nuo važiuojamosios dalies žaidimų aikštelę planuojame atitverti tvorele, dar pastatyti suolelį“, – mintimis dalijosi V. Zimnickas.

Rugsėjo 6 d. įvyko ir džiaugsmingas žaidimų aikštelės atidarymas – perkirpta juostelė ir iššauti blizgantys konfeti.

Kiekvienas atėjęs į šventę vaikas namo išsinešė po atkarpėlę juostelės, vaišinosi pačių atsineštomis vaišėmis.

 „Ateina vaikai ir iš kitų kiemų, mes nedraudžiame, – pasakoja Vaidas, – tik prašome tausoti, juk tiek darbo įdėta.“

Anot pašnekovo, tėveliai susitarė po kelis nuolat būti žaidimo aikštelėje ir prižiūrėti žaidžiančius vaikus.

V.Zimnickas atviravo, kad bambančių daugiabučių gyventojų, kad vaikai kieme dabar nuolat triukšmaus, buvo, tačiau jis užgarantavo, kad žaidžiančius aikštelėje vaikus tėveliai nuolat prižiūrės iki 22 val., o po to, ramybės valandomis, – jau kiekvieno tėvelio reikalas pasirūpinti savo vaikais.

V. Zimnickas ir tėveliai taip pat dėkoja UAB „Aletovis“ direktoriui Arvydui Banevičiui už suteiktą transportą pervežant žaidimų aikštelės įrenginius bei UAB „Oldera“ direktoriui Egidijui Mykolaičiui už pagamintas metalo detales.

Kai apsilankėme praėjusio penktadienio pavakarę, vaikų žaidimų aikštelę buvo „okupavę“ apie 10 vaikų, gretimai sėdėjo dvi jaunos mamos ir šnekučiavosi, sakė, kad tai puiki vieta praleisti laiką visai šeimai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.