Kai viename kelyje neišsitenkama

Praėjusią savaitę posėdžiavusi savivaldybės Eismo saugumo komisija sprendė porą klausimų, dėl kurių kreipėsi gyventojai, norintys įdiegti įvairias eismą ar masę ribojančias priemones. Tačiau paaiškėjo, kad gyventojai, prašydami įvairių raudžiamųjų ženklų, dažniausiai taip nori išspręsti savo asmeninius nesutarimus su kaimynais.

Gelgaudiškio Smėlio gatvės gyventojai, surinkę septynis parašus, prašė įrengti gatvėje draudžiamą kelio ženklą „Ribota masė“, nes jų gatve kartkartėmis namo parvažiuoja kaimynas su sunkiasvoriu vilkiku. Šis klausimas jau buvo kartą svarstytas, tačiau komisija jokių sprendimų nepriėmė, nes norėjo išklausyti abi puses ir, nuvykusi į vietą, pasižiūrėti, kokia ten reali situacija. Paaiškėjo, kad ta gatvė baigiasi akligatviu, tad jokio intensyvaus eismo joje nėra, išskyrus pačių gyventojų transportą. Komisijos nariams tai pasirodė daugiau asmeninių interesų, o ne opios problemos sprendimas, tad jie nusprendė, kad toje gatvėje jokių eismo ribojimo priemonių diegti nereikia ir siūlo kaimynams gyventi draugiškai.
 
Analogiška, tik dar graudesnė situacija yra ir Žvirgždaičių seniūnijoje Žėglių kaime (apie tai „Draugas“ ne kartą rašė), kai pilietis Arūnas Januškevičius konfliktuoja su vietos ūkininkais ir neleidžia jiems pravažiuoti į savo laukus pro jo sodybą, užstatydamas kelią mašinomis. A. Januškevičius jau yra prašęs šios komisijos, kad seniūnija praplatintų kelią, nuvalydama pakelės sankasas, iškirsdama medžius, tačiau, nors tai buvo padaryta, konfliktai tarp jo ir ūkininkų vis tiek nesibaigė. Pilietis ir toliau stato mašinas ant kelkraščio, taip kliudydamas į šalia esančius laukus pravažiuoti technikai su padargais. Dėl šios problemos į komisiją kreipėsi ir pats Žvirgždaičių seniūnas Algimantas Baubonis, nes jis nebežino, kaip išspręsti susidariusią situaciją. A. Januškevičius pageidauja, kad tame kelyje būtų įrengtas draudžiamasis kelio ženklas Nr. 312, kuriuo galima uždrausti įvairių (pagal tai, kas ženkle pažymėta) transporto priemonių eismą kelyje.

Tačiau nei seniūnas, nei Eismo saugumo komisija tokio ženklo statyti neketina, nors šitą klausimą svarstyti Eismo saugumo komisiją įpareigojo Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmai savo sprendimu. Tačiau komisija nemato tikslo statyti ženklą kažkur laukuose esančiame nereikšmingame kelyje, kuriuo dažniausiai naudojasi tik ūkininkai ir ten gyvenantys žmonės. Juo labiau, kai paaiškėjo faktas, kad minėtas asmuo ant valstybine žeme einančio kelio pastatė stulpą ir įrengė vaizdo stebėjimo kamerą. Kaip sako komisijos pirmininkas Arvydas Šlėderis, prieš darant tokius žingsnius, asmeniui reikia labai pagalvoti, nes šiuo metu yra labai sustiprinta žmogaus asmens duomenų apsauga, o prie kamerų turi būti ženklas, kad teritorija yra stebima. Kaip teigia seniūnas A. Baubonis, vietos ūkininkas šiuo metu yra pasidaręs pravažiavimą pro tą vietą, kur užstatomos mašinos, per laukuose esančią fermų teritoriją, tačiau ir dėl to jau kyla triukšmas. Patarimas ūkininkams iš Eismo saugumo komisijos pusės nuskambėjo tik vienas – duoti minėtą pilietį į teismą dėl įvairių pažeidimų, nes akivaizdu, kad  nėra noro taikiai ieškoti kompromisų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.